Nathasja fra "Holder vi et år?": Jeg føler mig misforstået

For Nathasja Lundkvist har det været hårdt at se sig selv i de fire første afsnit af TV 2-programmet ”Holder vi et år?”. Hun føler, at hun fremstår mere kølig og kritisk, end hun i virkeligheden er.

Nathasja var slet ikke på udkig efter en kæreste, da hun i julen 2018 mødte Rasmus i forbindelse med en bytur. Hun var lige kommet ud af et forhold på otte år og havde to mindre børn, som krævede det meste af hendes opmærksomhed.

De faldt i snak, fordi Rasmus var sikker på, at han havde set hende før. ”En dårlig scorereplik” tænkte Nathasja og forsøgte at skræmme ham væk ved at vise ham billeder af sine børn. Hun tænkte, at en ung fyr som ham næppe ville være interesseret i at date en alenemor til to.

Rasmus lod sig dog ikke skræmme, og det endte med, at de blev venner på Facebook og begyndte at skrive sammen. Nathasja syntes trods alt, at han virkede sød, åben og ærlig – så hvorfor ikke? Først efter seks uger følte hun sig dog klar til at mødes med ham igen.

Ville ikke såres igen

– Jeg ville gerne passe på mig selv, efter at mit tidligere forhold var gået i stykker, så derfor ville jeg ikke bare springe ud i noget nyt uden at tænke mig om. Jeg ønskede ikke at stå i en situation, hvor jeg risikerede at blive såret igen, forklarer 26-årige Nathasja Lundkvist.

Deres første date foregik hjemme hos Rasmus. De drak nogle øl og snakkede sammen uafbrudt i fem timer.

– Jeg tænkte, at han virkelig var én, jeg kunne slappe af sammen med, fortæller Nathasja, som langsomt lukkede Rasmus mere og mere ind. Efter et halvt års tid blev de endelig kærester, efter at Nathasjas børn, Malik, 8, og Alba, 6, havde godkendt den nye mand i deres mors liv, og i november flyttede Rasmus ind hos dem.

Ville undgå nyt brud

Nathasja ville for alt i verden undgå, at hun og børnene skulle opleve endnu et brud, så da hun så, at et nyt tv-program søgte par til et kærlighedseksperiment, tænkte hun, at det måske kunne føre hende og Rasmus tættere sammen.

– Jeg håbede, at vi kunne få nogle gode råd til, hvordan vi kunne styrke vores forhold, så det forhåbentlig kunne vare for evigt, siger hun.

Stine og Claus fra "Holder vi et år?": Vi holdt vores bryllup hemmeligt

Rasmus var med på idéen. De meldte sig til castingen og blev udvalgt som deltagere. Først bagefter fandt de ud af, at Nathasja var gravid.

Da optagelserne startede, var hun stadig i begyndelsen af graviditeten og hårdt plaget af kvalme. Nathasja var derfor mildest talt ikke på toppen, da hun sammen med Rasmus tjekkede ind på Helenekilde Badehotel, hvor de i to døgn skulle overvåges og testes af programmets eksperter.

– Det var rigtig svært at bevare et positivt sind, når al min energi gik på ikke at kaste op foran kameraerne. Og det var ikke, fordi jeg havde det store overskud i forvejen. Jeg kunne ikke overskue at nusse og kysse hele tiden, men havde mest af alt bare lyst til at ligge ned.

Ikke en led kælling

Nathasja er ked af, hvordan hun fremstår i programmet, for det er selvfølgelig ikke alt, seerne får en forklaring på.

– Når jeg afviser Rasmus, er det ikke, fordi jeg ikke vil ham, men fordi jeg har det rigtig skidt. Og når jeg er irritabel, har det ikke nødvendigvis noget med ham at gøre, men sådan kommer det bare til udtryk. Der var bare virkelig mange følelser på én gang, og så kan det hele godt blive for meget en gang imellem. Andre vil måske tænke, at jeg er en ”led kælling”, men sådan er jeg ikke i virkeligheden, siger hun og tilføjer:

– Jeg føler mig misforstået, og det er bestemt ikke fedt, at hele Danmark skal se mig på den måde. Så kold og kritisk er jeg altså heller ikke.

Håber på forståelse

I programmet påpeger eksperterne helt fra begyndelsen, at Nathasja er den dominerende i forholdet til Rasmus, og at det virker, som om han har brug for at være mere medbestemmende. ”Det bliver interessant at se, om han bare underlægger sig hende nu, hvor de er nyforelskede,” lyder deres vurdering.

– Det kan jeg godt være enig i. Sådan var det måske lige på det tidspunkt. Rasmus siger også i et af afsnittene, at jeg har taget glæden fra ham i forbindelse med graviditeten. Det forstår jeg godt, at han syntes. Den måde, jeg var på, og min krop reagerede på, er jo ikke den person, han forelskede sig i. Men der er altid nuancer og forklaringer på, hvorfor man reagerer, som man gør. Det håber jeg, at folk kan forstå, siger Nathasja og understreger, at både hun og Rasmus har forsøgt at være ærlige hele vejen igennem – både over for sig selv og over for hinanden.

Et ærligt billede

Derfor er det heller ikke et skønmaleri, seerne er vidner til, men den ægte vare, forklarer hun:

– Ærlighed er en af de vigtigste ting i et forhold. Uden dén kan det ikke fungere, og vi stillede jo heller ikke op i programmet med den tanke, at alt skulle se perfekt ud. For hvorfor skulle vi så overhovedet deltage?

Rasmus Birch Andersen er enig.

– Det er altafgørende for et forhold, at man er ærlig over for sig selv og sin partner. Man skal have sig selv med i det, for ellers kommer det ikke til at gå. Og så skal man selvfølgelig også have almindelig respekt for hinanden og være i stand til at leve med hinandens fejl og mangler, siger han.

Se, hvordan det går med Nathasja og Rasmus, når TV 2 sender ”Holder vi et år?” hver torsdag kl. 20.00