Skæbner

Ninas sorg: Jeg har glemt mine børns barndom

12. januar 2017 af Mathias Pernheim Bearbejdelse: Carsten Holst
Foto: Stefan Lindblom
Nina ved, at hun for 16 år siden forelskede sig i sin mand, Jonas, men hun aner, hverken hvorfor eller hvordan de mødtes. Nina mistede nemlig hukommelsen, da hun for to år siden blev ramt af hjernebetændelse – og derfor husker hun heller intet af sine tre børns opvækst.

Nina Ransmyr sidder i en lænestol i lejligheden i Lund. Hun kaster kærlige blikke på billederne af sine tre børn, Svante, 8, Bruno, 11, og Figo, 13.

Nina ved, at hun har haft fantastiske øjeblikke og gode oplevelser med sine børn, dengang de var mindre. Men hun kan ikke huske det, og det gør hende fortvivlet og ked af det.

Vågnede efter 12 år i koma og fortalte en utrolig historie

– Jeg kan sidde længe og stirre på et billede af Figo, da han var en lille dreng. Jeg ser billedet tydeligt, men jeg kan ikke huske situationen. Heller ikke hvorfor eller hvor billedet blev taget. Jeg aner ikke, hvad Figo gjorde, eller hvad jeg følte. Alle mine minder med børnene er pist væk, slettet af hukommelsen, siger Nina Ransmyr.

Ramt af hjernebetændelse

Den 43-årige svensker fortæller, at hun føler det, som om hun spiller hovedrollen i en film, som hun ikke kan se eller på anden måde opleve.

Det hele skyldes, at hun for to år siden blev ramt af hjernebetændelse. Sygdommen har ændret hendes liv fuldstændig og har blandt andet berøvet hende evnen til at kunne huske, hvilket giver sig udslag i mange specielle og triste episoder i hverdagen.

Gik i seng som 32-årig. Da hun vågnede, troede hun, at hun var 15

- Jeg mødte min mand, Jonas, for 16 år siden. Men jeg kan ikke huske, hvordan det skete, eller hvad jeg følte. I dag ved jeg ikke, hvordan det var for mig dengang at være nyforelsket i mit livs kærlighed. Jeg har skullet genopfinde kærligheden til ham og se på ham med nye øjne. Jeg har ingen idé om, hvorfor jeg forelskede mig i ham, siger Nina.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden den 11.-17. januar, kan du læse hele historien om Ninas sygdom, der var tæt på at koste hende livet, og som i dag også har andre store konsekvenser end 'bare' hukommelsestab.  

Nina husker ikke sine børns barndom

Sponsoreret indhold