Nohr blev væk i skoven

Dagen før Nohrs 4-års fødselsdag fik hans mor en frygtelig besked. Hendes lille dreng var forsvundet på en tur med børnehaven, og politiet var nu i gang med en intensiv eftersøgning.

Susan var hjemme med sine to yngste sønner, da hun den 6. oktober blev ringet op af et ukendt nummer. Det var en pædagog fra Nohrs børnehave, som netop var taget på lejrtur med alle børnene til Stursbøl Plantage. 

– Jeg kunne høre med det samme, at noget var galt, for hun lød oprevet. Og så sagde hun bare: ”Susan, vi kan ikke finde Nohr. Og vi har tilkaldt politiet.” Og så var det bare, som om mit system lukkede ned, fortæller Susan Schmidt Bøgh fra Vojens om den skrækkelige formiddag, hvor hun modtog beskeden om, at hendes 3-årige dreng var forsvundet i det 750 hektar store naturområde. 

Med rystende hænder fik hun ringet til sin kæreste, Jeppe, som hastede hjem fra arbejde, og sammen tog de videre ud til plantagen for at lede efter deres søn. 

Katastrofetanker

– Da vi kommer derud, er det første, vi ser, en stor sump, og så går der jo alle mulige katastrofetanker gennem hovedet. Der er masser af vandhuller, man kan falde i, og der er også mange kreaturer – og de kan jo godt trampe hårdt! Det næste, vi ser, er et kæmpe ophav af politibiler. Der var 36 politihunde og 52 betjente med til at lede, og der blev også sat en helikopter ind. Det var som at være med i en film, men samtidig gik alvoren op for os, og jeg tænkte bare: ”Find så min dreng!”.

Selv måtte Susan og Jeppe undertrykke trangen til at fare ud i plantagen og lede med, for det ville besværliggøre politihundenes arbejde. Tiden gik, og deres magtesløshed og frygt blev større og større.

– Vi kiggede bare på hinanden og græd. Vi var ikke i tvivl om, at han nok skulle blive fundet – men hvad var det så, de ville finde? Det kunne jo ikke passe, at de ikke kunne få øje på ham, når de var så mange til at søge. Så vi nåede at tænke, at han måske ikke var i live.

Lykkelig genforening

Efter tre timers eftersøgning var der lykkeligvis godt nyt. En ældre herre på cykel havde set Nohr vandre alene omkring i udkanten af skoven og havde kontaktet politiet. Nu var de på vej tilbage til Susan og Jeppe.

– Jeg turde ikke tro på det, før jeg så ham, men da han så pludselig kom gående, faldt en sten fra mit hjerte, og tårerne væltede ud. Jeg tror først, at det var dér, jeg trak vejret rigtigt igen.  

Nohr var derimod ikke specielt mærket af oplevelsen.

SE VIDEO: Maibritts søn forsvandt: Jeg håbede til det sidste

– Han har sagt til os, at han var på svampejagt, og da han ikke lige kunne se sine pædagoger, havde han ledt efter dem, samtidig med at han kiggede efter svampe, griner Susan, som er lettet over, at hendes søn ikke havde gået rundt i skoven og været bange.

Dagen efter sin forsvinden fejrede Nohr sin 4-års fødselsdag, hvor han fik sit største ønske opfyldt: En stor Paw Patrol-bil.

– Jeg tror, det var godt for ham, at der var fokus på noget andet ret hurtigt, så han ikke har tænkt alt for meget over, hvad der skete. Vi har også gået ture i skoven siden, og heldigvis var der ingen problemer. Nu skal han stille og roligt tilbage i børnehaven igen, og vi tager ét skridt ad gangen.