Skæbner

Nu er Simon død

25. november 2014 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Gregers Kirdorf
Lægerne gav ham seks uger at leve i. Og det var det, han fik. Den kræftsyge dreng Simon Havenkvist, sov ind den 2. november kun seks uger efter, at Ude og Hjemme besøgte ham. Her nåede han at holde en fremskyndet og heldigvis lykkelig juleaften.
Simon fik masser af gaver på sin sidste juleaften i Skals Forsamlingshus. Han døde seks uger efter dette foto, hvor han sidder med sin mor.
Simon fik masser af gaver på sin sidste juleaften i Skals Forsamlingshus. Han døde seks uger efter dette foto, hvor han sidder med sin mor.

Det blev Simons sidste jul. Og den blev holdt allerede den 23. september. For både Simon og hans forældre Betinna og Thomas Havenkvist vidste, at Simon ikke ville overleve indtil den 24 december. Lægerne havde givet ham seks uger. Og det var nogenlunde det den lille dreng fra nordjyske Skals fik at leve i. Han døde søndag den 2. november.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Simons sidste jul

Familien havde valgt at være åbne om den frygtelige situation. Og gennem en landsdækkende indsamling over facebook blev der samlet ind til masser af gaver og mad til den hyggelig og meget rørende dag i Skals Forsamlingshus. Det var både et flot juletræ og al den julemad, man kunne ønske sig. Det dog en hjerteskærende oplevelse at se Simon kaste sig over de mange gaver - langt flere end han kunne nå at lege med, inden han skulle herfra.

Simons aften

Midt i den umenneskeligt hårde situation var Betinna Havenkvist stærk.
- Det er Simons juleaften. I aften er han ikke Simon med en kræftsygdom. I aften er han bare Simon. Og vi andre vil gøre alt for, at han får en god oplevelse. Det skal være en glad aften, lød det dengang fra Simons mor.
Den hårdt ramte familie havde fået den frygtelig besked kun nogle få dage tidligere på Aalborg Sygehus, hvor en læge måtte overbringe Simon beskeden, mens hans forældre sad med tårene trillede ned ad kinderne.
- Jamen, så kan jo ikke få julegaver, var hans umiddelbare kommentar til den skæbnesvangre besked.

Gav Linse en krammer

LÆS OGSÅ: Anna vandt over kræften

Men det gik anderledes. Juleaften fik ham. Det samme med gaverne. Og der var masser af gæster med. Blandt andet en ven af huset, der er kendt fra tv, Linse Kesler. Hun skrev på sin facebook om dødsfaldet.
- Jeg glemmer aldrig, da han "juleaften" gav mine ben, den største krammer, kiggede op på mig med sine smukke øjne, og spurgte: 'Ses vi igen, Linse?'. Jeg svarede: 'Ja, min skat'... Men kære Simon, det blir på den anden side, skrev hun.
Simon blev begravet på Skals kirkegård fredag den 7. november. Ud over sin mor og far efterlader han sig en storesøster og en lillebror.

Sponsoreret indhold