Skæbner

Nyfødt efterladt i en krybbe

9. december 2015 af Joan Andersen. Foto: Scanpix
Normalt ligger der en dukke i krybben i kirkens krybbespil, men pludselig hørte opsynsmanden babygråd og fandt en nyfødt baby. Drengen var svøbt i håndklæder og havde stadig sin navlestreng.

En opsynsmand i kirken Holy Child Jesus Church i bydelen Queens i New York fik sig noget af et chok, da han forleden pludselig hørte barnegråd fra kirkens julekrybbespil.

Det viste sig, at der i krybben – hvor der normalt er en dukke, der skal forestille Jesusbarnet – lå en sprællevende, nyfødt baby.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Drengen var svøbt i håndklæder og havde stadig sin navlestreng. Han blev vurderet til at være fire-fem timer gammel.

LÆS OGSÅ: 13-årig gav mig sit nyfødte barn

Moren er fundet

Ved hjælp af overvågningskameraerne i kirken lykkedes det hurtigt politiet at opspore barnets ulykkelige mor, som havde efterladt drengen, fordi hun ikke vidste, hvad hun ellers skulle gøre.

Hun blev set i et supermarked, hvor hun købte det håndklæde, som barnet var svøbt i.

Moren lagde barnet i krybben, fordi det var det varmeste sted i kirken.

Anklagemyndigheden har besluttet sig for ikke at retsforfølge en unge, desperate mor. Hun har fortalt efterforskerne, at hun lagde barnet i krybben i kirken, fordi hun mente, at den lille dreng ville blive fundet hurtigt og uskadt.

Dagen efter tog hun tilbage til kirken for at sikre sig, at barnet nu også var blevet fundet.

New York har en såkaldt ”Safe Haven”-lov, som tillader, at forældre kan efterlade et spædbarn på 30 dage eller yngre hos en værdig person eller på et sikkert sted, hvis de hurtigt fortæller det til en ansvarlig person.

LÆS OGSÅ: 11-årig hjalp lillesøster til verden – og tog i skole

Barnets navn

Der er allerede fundet flere navne til den lille dreng, som i starten blot blev kaldt ”Baby Jesus”. Kirkegængerne i Holy Child Jesus Church har foreslået, at kalde den lille dreng John eller Emanuel.

John efter John the Baptist (red. Johannes døberen).

- Han kom før Jesus og annoncerede frelserens komme, forklarer præsten Christopher R. Heanue fra Holy Child Jesus Church.

- Det er næsten ligesom dette barn, som kom fire uger før Jesus’ ankomst, siger han.

Emanuel er blevet foreslået, fordi det betyder ”Gud er med os”.

LÆS OGSÅ: Højgravid på første date

Skal bortadopteres

Barnet, som vejede 2.300 gram, blev bragt til Jamaica Hospital. Han er sund og rask og venter blot på de rette adoptivforældre.

Children's Services i New York har allerede en del mennesker, som ønsker at adoptere drengen – mange af dem er tilknyttet kirken, hvor babyen blev fundet.

Sponsoreret indhold