Skæbner

Nyfødt pige fundet i skraldespand: Nu har baby fået en plejefamilie

2. april 2016 Foto: POLFOTO - Af Kristian Bo Eriksen
Fredag morgen fandt en chokeret gårdmand i Værebro Park en nyfødt baby i en skraldespand under en affaldsskakt. Nu oplyser kommunen, at den har fundet en plejefamilie til den lille pige.

”Det er her til eftermiddag lykkes at finde en meget kompetent plejefamilie, som kan sikre pigens behov for stabilitet og omsorg”, skriver Gladsaxe kommune på deres hjemmeside sent fredag eftermiddag.

I meddelelsen forklarer kommunen yderligere:

LÆS OGSÅ: Baby smidt ud som affald

”Som mange sikkert har læst eller hørt i medierne, blev der fundet et nyfødt spædbarn i en skraldespand under en affaldsskakt i Værebro Park i Bagsværd tidligt i morges.

Kærlighed og omsorg

Selvom den lille pige lige nu er på Rigshospitalet, er hun et Gladsaxe-barn, som Gladsaxe Kommune vil sørge for, får en så god start på livet som muligt.”

Kommunen fortæller, at deres den lille baby er indlagt til undersøgelser på Rigshospitalet, og at deres medarbejdere har været på Riget for at sikre sig, at barnet har det godt.

”Gladsaxe Kommune er i fuld gang med at finde en plejefamilie til den lille pige, så hun kan starte sit liv udenfor hospitalet med den voksenkontakt, kærlighed og omsorg, som alle små børn har behov for.”

LÆS OGSÅ: Hund redder hittebarns liv

Senere kunne kommunen så tilføje, at de har fundet en plejefamilie. Det er dog ikke sikkert, at der er tale om en permanent ordning.

”Det er dog endnu ikke sikkert, om pigen på sigt bliver bortadopteret eller får en permanent plejefamilie.”, skriver Gladsaxe kommune.

Ved at lære hende at kende

Den lille puge blev fundet ved 7-tiden fredag morgen. En ansat i Værebro Park var ved at ordne skrald, da han gjorde det hjerteskærende fund.

Dybt chokeret fandt han i en skraldespand under en affaldsskakt en lille bylt, som absolut ikke var affald. Det var derimod en lille, nyfødt pige.

Nyfødt baby fundet i kloak

Pigen blev indlagt på Rigshospitalet, og hun har det efter omstændighederne det godt. Hendes nye plejefamilie er nu i et samarbejdet med hospitalet ved at lære den nyfødte pige at kende, inden de om kort tid overtager plejen og omsorgen for babyen.

Sponsoreret indhold