Skæbner

Nyfødt svømmede da han var et døgn

23. oktober 2014 af Carsten Holst Foto: ALL OVER PRESS
Charles var knap nok kommet ud af sin mors mave, før han fik sit livs første dukkert. Drengens far er nemlig instruktør i babysvømning.
Charles nød sit livs første svømmetur
Charles nød sit livs første svømmetur

Nogle vil nok mene, at det er for tidligt at give et nyfødt barn en ordentlig dukkert i et svømmebassin, når barnet kun er et døgn gammel. Men lille Charles så ud til at nyde det i fulde drag, da han blev sendt fra barselssengen og ud på sin første svømmetur.

Hvis ikke lille Charles fra Plymouth en dag ender som livreder eller mestersvømmer, er det i hvert fald ikke fordi, han startede sin karriere i det våde element for sent. Drengen var bare 31 timer og 46 minutter gammel, da han første gang stiftede bekendtskab med livet under vand.

Instruktør i babysvømning

Læs også: Landede i havet med sin forlovede

Dagen efter, at Rebecca Elwell, 33, havde født sønnen Charles på Derriford Hospital i Plymouth, hev far Simon sin baby ud af barselssengen og gav Charles en oplevelse, som han på grund af sin unge alder sandsynligvis ikke husker. Simon Elwell, 30, er instruktør i babysvømning, og efter hans mening kan nyfødte drenge og piger ikke komme i vandet hurtigt nok. Derfor tog han dagen efter Charles´ fødsel drengen med ud at svømme i et opvarmet vandbassin, der blandt andet bruges til at genoptræne patienter på hospitalet.

41.000 børn i England og Irland har siden 2002 været med i et landsdækkende projekt med babysvømning. Hensigten er at vænne børnene til at være i vand og forebygge vandskræk. Undersøgelser har vist, at mange børn får et chok, når de sænkes ned i et badekar. Det har ikke været tilfælde med børn, der har været til babysvømning.

Charles nød sin dukkert

Læs også: Fik 4 børn på 9 måneder


- Charles elskede opholdet i vandet. Han nød det åbenlyst og var så afslappet, at jeg troede, han ville falde i søvn. Det var en fantastisk oplevelse for os begge, siger Simon Elwell.

Det er velkendt, at nyfødte børn har en evne til at lukke for vejrtrækningen, når de bliver sænket under vand. Nogle kritikere mener, at det er for tidligt at udsætte et barn på blot en dag for babysvømning. Historien om Charles´ debut som babysvømmer har også givet anledning til debat i Storbritannien.

Et magisk øjeblik i vandet

s også: Rugemor tilgiver hjerteløse forældre

Instruktøren Jemma Floyd overværede kollegaen Simon Elwells svømmetur med sønnen Charles, der er den hidtil yngste babysvømmer i England. Floyd siger: "Man kunne se på Charles, at han nød at være i vandet. Han var fuldstændig afslappet. Det var næsten et magisk øjeblik".

Rebecca og Simon Elwell har også datteren Alyana på halvandet år. Hun dyrker også babysvømning, men startede i en lidt senere alder end lillebror. Forældrene mener, at begge børn i en alder af omkring 30 måneder er i stand til at dyrke undervandssvømning helt alene.Har du set, at du lige nu kan spare 40 % på massevis af varer i Ude og Hjemmes webshop?

Sponsoreret indhold