Skæbner

Nyt hår gav nyt liv

10. september 2008 af Redaktionen, Foto: Gregers Overvad
Anneli blev skaldet af strålebehandling som 15-årig. I dag har hun ”Hår for livet”, og det betyder alt for hende.
Håret er en paryk, men det kan ingen se. Nu kan Anneli færdes ude, uden at folk glor.
Håret er en paryk, men det kan ingen se. Nu kan Anneli færdes ude, uden at folk glor.

Anneli elsker sit nye normale liv. Med sit flotte hår kan hun gå på gaden, uden at folk glor og tænker, at hun stadig er syg. Anneli har nemlig været rask i syv år, efter den hjernesvulst hun fik konstateret som 15-årig. Hun blev opereret og kom i både kemo- og strålebehandling, som heldigvis helbredte hende. Behandlingen var dog så skrap, at den tog hendes hår, øjenbryn, vipper og meget af hendes hørelse. Håret og hørelsen er dog aldrig vendt tilbage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rask, men skaldet
- Da jeg blev rask, mindede mit skaldede hoved mig stadig om min sygdom. Men dengang var det eneste alternativ en gammelkoneparyk i en grålig farve og grov permanent. Derfor valgte Anneli at være skaldet. Som 19-årig fandt Anneli endelig en flot paryk, der ligner rigtigt hår hos Toftild Alternativt Hår i Aalborg. Parykken er lavet med ægte hår, det såkaldte indiske tempelhår og limet fast til hendes hovedbund.

Anneli uden hår

Nu er det kun hos frisøren, når parykken skal skiftes, at Anneli er skaldet.

Nyt hår - nye muligheder
- Det er svært at beskrive, hvor fantastisk det føltes endelig at se normal ud igen. Jeg har fået det system, der hedder "Hår for livet, der betyder, at jeg får hår på abonnement. Hver fjerde måned smider jeg den gamle paryk ud og får en ny. Samtidigt giver det nye hår hende muligheden for at se fremad. Hun bliver ikke længere mindet om sin fortid gennem folks blikke og sit eget spejlbillede.

LÆS OGSÅ:

Skamferet

Sponsoreret indhold