Skæbner

Oscar Pistorius dræbte sin kæreste: Nu har han fået sin straf

6. juli 2016 Anne Kristensen
Foto: YouTube
Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius blev i december kendt skyldig i drabet på sin modelkæreste Reeva Steenkamp. Den dramatiske og følelsesladede sag har været fulgt i hele verden siden drabsgerningen i 2013. I dag fik Pistorius så sin straf.

Atletikstjernen Oscar Pistorius blev i december kendt skyldig i at have skuddræbt sin kæreste Reeva Steenkamp, mens hun var på toilettet om natten den 14. februar 2013.

Pistorius, der er bedre kendt som ’Blade Runner’, fordi han løber med noggle helt særlige benproteser, har sagt, at han troede, det var en indbrudstyv, da han affyrede de dødbringende skud gennem den lukkede badeværelsedør.

Lod sin baby drukne i havet - nu har hun fået sin straf

Men den forklaring har retten altså ikke købt.

Fik 6 års fængsel - anklageren ville have 15 

Og i dag fik Oscar Pistorius så sin straf, som lyder på minimum seks års fængsel.

Sagen mod atletikstjernen er blevet fulgt tæt over hele verden og har fået voldsomme følelser frem i både Oscar Pistorius, Reeva Steenkamps familie og offentligheden, hvor mange har ønsket en meget længere straf end de seks år, som det altså blev til.

Mor idømt livstid for mord på fem spædbørn

Heriblandt anklageren, som gik efter 15 års fængsel.

- Den offentlige mening kan være høj og vedholdende, men det kan ikke spille en rolle i afgørelsen, lød begrundelsen for de seks års fængsel fra dommeren Thokozile Masipa.

Pistorius var inden drabet en af verdens mest populære atletikstjerner.

Myrdede teenager for 32 år siden: Fældet af sin datter

Her læses strafudmålingen op i retten:

Sponsoreret indhold