Skæbner

Overlever fald fra 2. sal

26. juni 2009 af Louise Søgaard. Foto: Jacob Ljørring
Børnesikringen gik på og Xenia faldt ud af vinduet.

Med telefonen i hånden løb Gitte Leiner alt, hvad hun kunne ned af trappen fra sin lejlighed på 2. sal i Magrethevænget i Maribo. Hun vidste ikke, hvilket syn der ville møde hende, kun at hendes syv-årige datter nok var død. Hun kunne jo umuligt overleve det fald.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Xenia var netop kommet hjem fra sin SFO. Hun gik og sang, men da hun pludselig blev lidt for stille, bad Gitte sin ven om at gå ind på Xenias værelse og se efter hende. Når der var stille, betød det som regel, at Xenia lavede ballade.

Gitte havde stået i sit soveværelse, da hun hørte sin ven råbe. Han havde netop set Xenia sidde i vindueskarmen i sit værelse, og idet han havde vendt sig om i døren, var børnesikringen gået op med et klik, og ud faldt Xenia.

- Det var en lettelse at høre hende råbe, da jeg kom ned i gården. Hun lå og skreg af smerte, og manden fra alarmcentralen i den anden ende af røret spurgte, om det var hende, han kunne høre. Også han var tydeligvis overrasket. Han havde allerede sendt en ambulance, sagde han, for et fald fra 2. sal var jo en dødsulykke, fortæller Gitte, som er 43 år og invalidepensionist.

Hun satte sig ved sin datter, der skreg og spurgte: Mor! Er det her virkelighed? Siden har Xenia fortalt sin mor, at hun på vej ned havde nået at tænke, at nu skulle hun dø.
Ambulancen dukkede op få minutter efter, og Xenia blev hastet til Nykøbing Hospital. Der afslørede røntgenbilleder, at Xenia havde brækket ryggen, brækket hoften, et flækket lårben og nogle grimme buler i hovedet og på foden.Den slags abnorme brud er unormalt for børn, og derfor blev Xenia overflyttet til Rigshospitalet i København, hvor en rygspecialist opererede hende.

Nu skal Xenia genoptrænes. Hun risikerer, at hendes knogler vil vokse sådan sammen, at hendes ben måske ikke bliver lige lange. Men det er billigt sluppet, er alle enige om.

- Mine forældre er døde, og jeg kan ikke andet end at tro, at nogen har holdt hånden over min datter, så jeg ikke skulle miste hende også, fortæller Gitte, som nok ikke skal regne med, at forskrækkelsen kuer den lille pige.

Kun efter en time med korset og rollator og Xenia er allerede på vej ud af sin stue. Den lille pige har stadig sit krudt i behold.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 26

Sponsoreret indhold