Skæbner

Pæredanske Sabrina skal udvises

25. juni 2015 Morten Nøhr Mortensen
Facebook
Sabrina Beltran er født og opvokset i Danmark. Hun har haft et dansk rødbedefarvet pas. Men det blev inddraget, da hun var 17 år. Nu er hun 19 og riskerer at bliver udvist. Men er det rimeligt, at udsætte Sabrina for den behandling. Døm selv.
17 år gammel fik Sabrina inddraget sit danske pas. Nu risikerer hun at blive udvist, selvom hun er pæredansk. 
17 år gammel fik Sabrina inddraget sit danske pas. Nu risikerer hun at blive udvist, selvom hun er pæredansk.

Hvordan er det at være født og opvokset i Danmark? At have ene danske venner og helt ind i sjælen føle sig som dansk. Og så alligevel risikere at bliver udvist til et land på den anden side af kloden. Det ved 19-årige Sabrina Beltran alt om. Hun er havnet i en alvorlig klemme, fordi hun er barn af chilenske forældre, der dog begge har permanent opholdstilladelse i Danmark

Kan miste alt

Dagens.dk har talt med Sabrina og her lægger hun ikke skjul på, at hun synes, at det er frustrerende, at hun nu i flere år har levet i et tomrum, hvor hun kan miste alt det, hun holder af. Da hun som 17-årig fik inddraget sit danske pas, fortale myndighederne dog, at hun kunne søge om permanent opholdstilladelse. Det har hun nu gjort syv gange. Og hver gang fået afslag. Myndighederne mener desuden, at hun oprindeligt fik udleveret et dansk pas ved en fejl.

LÆS OGSÅ: Bare jeg når at se min søn

- Jeg synes, at det er uretfærdigt. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Jeg kan stadig ikke forstå det, når jeg nu er født her. Jeg har ikke nogen tilknytning til Chile overhovedet. Jeg har aldrig været der. Det eneste, jeg ved, er, at mine forældre er derfra, men ellers kender jeg intet til Chile. Det er så mærkeligt. Det virker som om, de er ret ligeglade med, om man har tilknytning til sit hjemland eller ej, siger hun til Dagens.dk og fortsætter:

- De har fortalt mig, at jeg har mulighed for at søge igen tre måneder før, min midlertidige opholdstilladelse slutter. Men jeg har jo allerede søgt syv gange, så jeg kan næsten forudse, at jeg også får afslag næste gang. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg bliver smidt ud, siger Sabrina Beltran og tilføjer, at hun føler sig 100 procent dansk.

Født i Roskilde

Sabrina Beltrans forældre kom til Danmark som politiske flygtninge fra Chile, da hendes far var i begyndelsen af 20'erne, og hendes mor endnu var teenager. Familien har boet i Danmark lige siden, og Sabrina Beltran blev født på Roskilde Sygehus i 1995.

- Jeg har altid troet, at jeg var på lige fod med alle andre, men det er jeg åbenbart ikke. Jeg er født, døbt og opvokset i Danmark, og begge mine forældre har permanent opholdstilladelse, men ifølge reglerne er det ikke godt nok, fortæller hun til Dagens.

LÆS OGSÅ: Nul sukkertil mine børn

Sabrinas problem, at hun ifølge reglerne skal have været under uddannelse i tre år uden pause. Sabrina har afsluttet 10. klasse og har været under uddannelse i fire år. Men med en pause på et år, hvor hun havde fuldtidsarbejde i et supermarked.

- Derfor er jeg åbenbart ikke kvalificeret til at bliver i landet, siger hun.

Sabrina har været i gang med en uddannelse som sosu-hjælper. Men den er afbrudt lige nu, da hun pga sin uvisse situation ikke kan koncentrere sig om at studere.

Sponsoreret indhold