Skæbner

Par adopterer fire piger fra død veninde

29. juli 2015 Morten Nøhr Mortensen
Det var en dyb tragedie, da Elizabeth døde som 40-årig. Hun efterlod sig sine fire døtre uden anden familie. Men heldigvis havde hendes bedste veninde Laura lovet hende noget. Hun adopterede de fire piger og fordoblede dermed sin egen familie.

Da Laura Ruffinos bedste veninde Elizabeth fik en diagnose på meget alvorlig og fremskreden hjernekræft sidste sommer, havde de to kvinder en meget vigtig samtale. Den handlede dog ikke om døden, men mere om fremtiden for Elizabeths fire piger, som hun var alene med.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Laura Ruffino, der er fra New York, fortæller til netkanalen Eyewitness News, at hendes veninde Elizabeth Diamond stillede hende et spørgsmål, som krævede et klart svar.

- Hun sagde, at "hvis der nogensinde skulle ske mig noget, så vil jeg gerne, at du tager dig af mine piger". Og jeg sagde med det samme "ja", fortæller Laura Ruffino.

Døde i april

Og det skulle gå som forudsagt. I april i år, kun ni måneder efter samtalen, døde Elizabeth Diamond som 40-årig. Med det fulgte en masse sorg for de stakkels efterladte piger, der hellere ikke havde en far at støtte sig til. Men betød også, at Laura Ruffinos familie blev ændret for altid. Ind kom nemlig Diamonds fire døtre, så familien med et blev fordoblet. I forvejen havde Laura Ruffino og hendes mand Rico to døtre.

LÆS OGSÅ: Sådan ruster du dine børn

- Ingen kunne for ti år siden have forudset, at det ville blive vores liv. Men sådan er det. Det er travlt og nogle gange også hårdt. Men vores venner, familie og vores tro på fremtiden får os igennem hver dag, fortæller Laura, der godt kan bliver helt svimmel, når hun tænker på alle de børnebørn, der en dag også viser sig i familien.

Mere af det hele

Hendes mand Rico har fra start støttet adoptionen af de fire piger, som allerede er faldet godt til i familien.

- Det betyder jo bare, at der er mere af det hele. Der er flere piger. Det er fint. Jeg elsker det. Vi har en masse sjov sammen, siger han.

Familiens situation har dog været noget vanskelig pga den økonomiske belastning ved pludselig at få fordoblet familien. Til alt held strømmer donationer ind fra hele landet, så Laura og Rico er i stand til at give pigerne en ordentlig skolegang og dagligdag.

LÆS OGSÅ: Min dejlige mor drak sig ihjel

- Det er helt overvældende og man bliver så ydmyg. Vi er bare så taknemmmelige hver dag, og jeg er sikker på, at Elizabeth følger med i det hele med et smil på læben, fortæller Laura, der har kendt Elizabeth siden femte klasse.

Sponsoreret indhold