Skæbner

Patricia er 16 år og mor til to

27. marts 2013 af Joan Andersen, Foto: Gregers Kirdorf.
Patricia fik sit første barn som 14-årig, og to år senere fik hun og kæresten endnu et. Parret har aldrig fortrudt deres unge kernefamile.

Patricia var kun 14 år, da hun blev gravid. Hun turde ikke fortælle det til sin familie og vennerne. Hun vidste med sig selv, at hun ville beholde barnet, så hun delte kun nyheden med kæresten Casper, som dengang var 17 år.

Men først da smerterne fra veerne blev ulidelige, gik hun til bekendelse og fortalte sin mor om den skjulte graviditet. I dag er hun 16 år, kæresten er 19 år, og sammen har de to børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hemmelig graviditet

- Jeg var kun 14 år. Jeg var bange for, at folk ville sige, at jeg ikke skulle beholde barnet. Jeg var bange for, at mine forældre ville blive sure, og mine venner ville tilsidesætte mig og sige, at jeg skulle få det fjernet, fortæller Patricia Benzon Trøjborg fra Randers.

Læs også om Line Sofie fra De unge mødre på Kanal 4, der nu har skiftet køn og hedder Esben

- Bekymringerne blev lagt i baghovedet. Jeg troede, jeg havde masser af tid til at fortælle det, siger Patricia.
Da hun tog testen, anede hun nemlig ikke, at hun allerede var fire måneder henne. Og nogen læge så hun ikke.

- Min mave voksede ikke særlig meget. Jeg gik selvfølgelig i stort tøj, men når vi skulle sove, kunne jeg jo ikke skjule mig. Mine forældre og Caspers far så mig også i en top, når jeg sagde godnat, og de lagde heller ikke mærke til noget, fortæller den unge pige.

Vidste ikke at hun skulle føde

Pludselig en dag fik hun frygtelig ondt i maven.

- Jeg var bange for, at der var noget galt derinde. Jeg troede, hun måske var død. Jeg havde slet ikke skænket det en tanke, at jeg var ved at føde, siger Patricia.

Endelig gik Patricia til bekendelse. Hun kom på skadestuen, og der gik vandet. Hurtig blev hun kørt på fødegangen, og en time senere lå Patricia med en sund og velskabt datter i armene.

- Der gik tusind tanker gennem hovedet på mig. Jeg havde bare brug for at være sammen med min mor, siger hun.

Kernefamilie

To måneder senere flyttede Patricia og Casper sammen, og siden har de fået endnu en datter.

- Jeg var dårlig til at tage p-pillerne. Til sidst glemte jeg det bare. Så blev jeg gravid igen. Vi havde snakket om, at vi gerne ville have en mere, fortæller hun med et smil.

Læs også, hvilken episode der fik Victoria fra De unge mødre på Kanal 4 til at bryde kontakten til sit barns far

Matilde kom til verden for fire måneder siden. Hendes mor er nu 16 år, og Casper er blevet 19 år. De drømmer om endnu et par børn, når de små er blevet store.

- Jeg er glad for det liv, vi har valgt, siger Patricia.

Vær ansvarlig

De vil dog ikke anbefale andre at få børn så tidligt uden at have overvejet situationen grundigt.

- Det dur ikke, hvis man render i byen hele tiden. Man skal ikke sætte et barn i verden blot for at sætte det i aflastningsfamilie. Man skal også lige overveje, om faren vil være sammen med barnet, siger Patricia. Selv har de ikke brug for kommunens eller andre folks hjælp.

- Familien vil gerne hjælpe, men de får ikke lov. Vi har jo styr på det, siger Casper.

Følger du med i De unge mødre? Så tag et kig på alle deltagerne i sæson 16 af den populære dokumentarserie i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold