Skæbner

Pelle Hvenegaard: Overvejede at tage mit eget liv

22. februar 2017 Nina Sommer
Foto: Morten Mejnecke
Som barn stod Pelle Hvenegaard med en guldbelagt filmstatuette i hånden. Han blev spået en stor karriere som skuespiller, men den massive opmærksomhed gav både et indre og ydre pres på den unge mand. Det blev en dag så voldsomt, at han overvejede at køre sin bil ud over en skrænt.
Pelle Hvenegaard: Overvejede at tage mit liv

Pelle Hvenegaard: Overvejede at tage mit liv

Pelle kører ad de snoede veje i Los Angeles i sin store Cadillac med vinden i håret. Han er i 20’erne, har fået tilsendt flere filmmanuskripter og fået taget professionelle billeder af selveste Viggo Mortensen.

Han har slået sit navn fast, da han havde en bærende rolle som 11-årig i Bille Augusts oscarvindende film Pelle Erobreren.

LÆS OGSÅ: Mobning drev min søn til selvmord

Men på vej til skuespilundervisning mærker han en sort bølge skylle ind over sindet. Det har den gjort i mange måneder, og hver gang har han ignoreret den. Han skal jo være en verdenskendt skuespiller.

Men den dag, hvor solen står højt på himlen, og byen, hvor mange drømmer om de samme muligheder som den unge Pelle, bryder han sammen.

Tristhed og negative tanker

Han stopper bilen foran skrænten. Hænderne er stadig på rattet, og tanken om at komme væk fra de mange negative tanker og tristheden får ham til at overveje at starte motoren og køre ud over skrænten.

Så ville de være slut. Presset, forventningerne og uroen i kroppen.

LÆS OGSÅ: TV-lægen Charlotte Bøving: Tæv var min hverdag

– Jeg havde bildt mig selv ind, at jeg skulle være en stor stjerne. Jeg havde alle muligheder. De rigtige kontakter og folk, der virkelig troede på mig. Men jeg var ikke glad. Når jeg tænker tilbage, var jeg virkelig deprimeret, og jeg havde fuldstændig mistet kontakten med mine egne følelser, og hvad der gjorde mig glad, fortæller den nu 41-årige Pelle Hvenegaard.

Læs resten af det gribende interview med Pelle Hvenegaard i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 22. februar 2017.

Her kan du se billeder fra Pelles filmkarriere og hans privatliv, som det ser ud nu:

Pelle Hvenegaard overvejede at tage sit eget liv

Sponsoreret indhold