Skæbner

Pernille var i helvede

14. marts 2013 af Kasper Bækgaard. Foto: Gregers Kirdorf
Pernille Sand fra Karup J. i Midtjylland blev kvalt i sit eget opkast og svævede mellem liv og død i otte døgn. Mens hun var i koma, oplevede hun at komme i helvede. Men hun blev frelst og overlevede oplevelsen, der har gjort hende til en troende kvinde i dag.

De to kvinder er klædt som sygeplejersker. De smiler, men Pernille kan mærke, at de er onde. Hun ligger på en briks. Sygeplejerskerne siger, at hun er død, og at de vil vise hende, hvor hun skal hen.

Så skifter scenen. Pernille er i helvede. Der er mørkt og uhyggeligt. Dæmoner sidder rundt omkring, og der vrimler med fortabte sjæle. De er som en sump af opløste zombier, som nærmer sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Idet de griber fat i hende, kan hun mærke, hvad de mærker: Deres smerte, rædsel og fortvivlelse. De ved selv, hvorfor de er i helvede, og at de skal være der for evigt.

Genoplivet til koma

- Det er uden sammenligning det uhyggeligste, jeg nogensinde har oplevet, fortæller 31-årige Pernille Sand fra Karup J. i Midtjylland. Hun er pædagog og bor med sin mand, Eske Sand, 29, der også er pædagog og deres tre børn.

Pernille blev en nat i oktober 2011 kvalt i sit eget opkast på grund af noget medicin mod lungebetændelse, som hun ikke kunne tåle.

På Viborg Sygehus blev hun genoplivet, tilkoblet respirator og lagt i kunstigt koma. Der var ingen tvivl om, at der foregik en voldsom indre kamp i den bevidstløse kvinde. Hun kastede sig uhyggeligt rundt i sengen og måtte have ni gange så megen sovemedicin som normalt.

LÆS OGSÅ: Jeg fødte min datter i koma

Gennem fælles bekendte hører 75-årige Lisbeth Kristensen fra Viborg om Pernilles kritiske situation. På et tidspunkt så det faktisk så sort ud, at lægerne forberedte Eske på, at han skulle tage afsked med sin kone.

Lisbeth får følelsen af, at hun skal tage på sygehuset og bede for Pernille. Den spinkle, gråhårede kvinde på 150 centimeter stiller sig ved siden af sygesengen. Hun kigger Pernille i øjnene og siger: "I Jesu Kristi navn: Forsvind, dæmon!"

Dæmonen blev uddrevet

Sygeplejerskerne udsætter Pernille for alverdens ondskab og tortur, smerten er ubeskrivelig. Men så hører Pernille tydeligt ordene: "I Jesu Kristi navn: Forsvind, dæmon!"
Pernille, der ellers ikke har levet som kristen, bliver i det øjeblik frelst. Hun er ikke bange længere, for hun kan bede til Gud. Han passer på hende. Hun fyldes af en dejlig følelse af tryghed og uendelig kærlighed.

Lægerne har givet Pernille en tredje omgang aggressiv penicillin, men må hele tiden skrue op for ilten i respiratoren for at holde hende i live. Til sidst er hun oppe på 100 procent ilt.
Så vender billedet. Pernille får det bedre, og iltprocenten kan gradvist nedtrappes. Efter otte døgn bliver hun taget ud af koma.

LÆS OGSÅ: Redder fars liv med vingummibamser

Pernille skal i begyndelsen have hjælp til alt, musklerne er svage. Men hendes ødelagte lunger kommer sig rekordhurtigt. Allerede efter fire døgn er det en beslutsom kvinde, der selv går ned til bilen. Hun vil hjem til sine børn!

Nærdødsoplevelsen har gjort Pernille troende.
- Jeg blev stillet over for et valg. Jeg valgte at gå med Jesus. Det tror jeg, enhver ville gøre, hvis de havde oplevet helvedes ondskab, sådan som jeg har, funderer Pernille med et smil.

Sponsoreret indhold