Skæbner

Pernilles verden smuldrede: Forladt lige før fødslen

16. januar 2018 Af Nina Sommer. Foto: Gregers Kirdorf.
Pernille troede, at hun havde fundet manden i sit liv. Men den stormende forelskelse gjorde hende blind for de mange faresignaler. Da hun med deres andet barn i maven fandt ud af, at han havde en anden kvinde, brød hendes verden sammen.

Da Pernille besøgte sin vens underbo for otte år siden, vidste hun ikke, at netop den her dag ville forandre hendes liv for altid. Hans charmerende øjne og de mange komplimenter fik hende til at føle, at hun var jordens dejligste kvinde.

– Jeg var fuldstændig solgt. Jeg havde aldrig været så forelsket, som jeg var i ham, og jeg var slet ikke i tvivl om, at vi skulle have en fremtid sammen, fortæller 30-årige Pernille Friis fra Skive.

I begyndelsen fortalte hendes logik og hendes veninder hende, at hun skulle passe lidt på. Han havde en fortid med stoffer og manglende bolig, men da hun nogle måneder senere kunne se, hvordan han fik styr på sit liv for hendes skyld, var hun solgt.

Hans anden side

Men efter de havde været sammen nogle måneder, så Pernille første gang den side, som hendes veninder havde advaret om.

Efter en bytur valgte han at tage en stor kurv med flasker og kaste den igennem lejligheden. Flaskerne splintredes ud over det hele, og kort tid efter bankede politiet på døren.

– Det var, som om han skiftede personlighed. Men jeg slog det hen. Jeg var vildt forelsket, og jeg tænkte, at det bare var en frustration over et skænderi, fortæller Pernille, der 11 måneder efter deres første møde stod med en positiv graviditetstest i hånden.

Læs også: Amanda fandt sin drømmemand: Lykken varede 100 dage

Et mirakel

Pernille havde ellers fået at vide, at hun ikke kunne blive gravid på grund af sygdommen PCO, så da miraklet skete, følte hun ikke, at hun havde noget valg.

– Jeg var i gang med uddannelse, og jeg var i tvivl, om min kæreste kunne klare ansvaret, men da lægen sagde, at det var den chance, jeg fik, var jeg ikke i tvivl.

Ni måneder efter, at Pernille fik sin søn i armene, modtog hun et opkald fra sin kæreste, der sparkede benene væk under hende.

– Han sagde, at han havde gjort noget dumt. Han havde været sammen med en anden, fortæller Pernille, mens hun ryster på hovedet.

– Han var ked af det. Han sagde, at han troede, at han bare ville ud og være ung og feste, men han havde fundet ud af, at han ikke kunne undvære sin familie. Jeg var helt knust, men jeg elskede ham, og jeg troede virkelig på det, han sagde.

De efterfølgende år fandt de en balance i forholdet, og da hendes kæreste en dag friede til hende, var hun lykkelig. Et års tid efter blev hun gravid igen.

Op- og nedtur

Men lykken varede kort.

Da Pernille en morgen rakte ud efter sin telefon, fik hun sit livs chok. Displayet viste billeder af hendes mand sammen med en anden, og med kun få uger til barnets fødsel styrtede hendes verden i grus.

– Jeg kunne næsten ikke være i min egen krop. Det var et tidspunkt, hvor jeg skulle være lykkelig. Jeg skulle jo snart være mor igen, men jeg var bare ramt af den mørkeste sorg, fortæller Pernille, der prøvede at holde tårerne tilbage, når hun var sammen med Benjamin.

Først når han sov trygt, kunne hun få afløb for de mange følelser. Da veerne begyndte, havde hun sin søster Stine ved sin side. En velskabt dreng kom til verden, men det var milevidt fra, hvordan hun havde forestillet sig, det skulle være.

Se også: Jeg var gift med æter-manden

Sorg og frustration

Det er nu otte uger siden, at sønnen Sebastian kom til verden.

For en stund blev hun fanget i en kærlighedsboble til det nye familiemedlem, men svigtet fra den mand, hun troede, at hun skulle leve resten at sit liv med, hænger som en sort sky over hende.

Pernille er netop blevet skilt fra sin mand, der har fundet en ny kæreste, og sorgen over de brudte løfter får Pernille til at ligge vågen om natten.

– Lige så fantastisk kærlighed kan være, lige så ondt kan det gøre, når det ikke fungerer, men jeg håber da en dag, at jeg kan give drengene en lillesøster.

Sponsoreret indhold