Skæbner

Politiets anklage: Hun slog sit barn ihjel

13. januar 2016 Søren Johannesen
Foto: Anderson County Detention Center
23-årige Joanie Faith Holcombe er anklaget for en af de værste forbrydelser, man kan forestille sig. Ifølge politiet har hun slået sit eget nyfødte barn ihjel. Liget af den lille pige blev i lørdags fundet på en mark.

Nogle mener, at hun er ondskaben selv, og at hun fortjener en skæbne værre en døden. Andre, at hun er en stakkel, en forvirret og ulykkelig pige, som i sin afmagt og desperation begik en frygtelig handling, og som nu mest af alt har brug for hjælp – ikke straf.

23-årige Joanie Faith Holcombe sidder lige nu bag tremmer i Anderson County i staten South Carolina, USA, anklaget for en af de værste forbrydelser, man næsten kan forestille sig: Nemlig at have slået sit eget barn ihjel. Det skriver den lokale avis Charlotte Observer.

LÆS OGSÅ: Christiane dræbte sin mand med god samvittighed

Har erkendt det

Politiets beviser synes overvældende. I lørdags blev en plasticpose med liget af et nyfødt pigebarn fundet på en mark i området. Pigens navlestreng var ikke klippet, og moderkagen lå ligeledes i posen.

Ifølge politiets rapport har Joanie erkendt at have født barnet og lagt det i plastikposen, så det blev kvalt.

Retsmediciner Charlie Boseman fortæller til avisen, at navlestrengen og moderkagen indikerer, at barnet ikke er blevet født for tidligt.

Det, efterforskerne ikke kan forstå, er, hvorfor i alverden den unge mor dog valgte så drastisk og tragisk en udvej ligefrem at slå den nyfødte pige ihjel. For staten South Carolina har en lov, der er lavet netop for at undgå den slags tragedier.

Der er andre muligheder

Loven betyder, at enhver kan efterlade sit barn – og til 30 dage efter fødslen – på et hvilket som helst hospital, lægekontor, politistation, brandstation eller religiøse institution, hvorefter barnet vil blive bortadopteret.

– Jeg ved ikke, præcis hvilken situation denne unge mor stod i, men jeg ved, at andre, der står i samme situation med en uønsket nyfødt, faktisk har nogle andre muligheder, siger den lokale sherif John Skipper Jr. til Charlotte Observer.

LÆS OGSÅ: Bruden sagde ja og blev dræbt

Sponsoreret indhold