Skæbner

Poul vandt 15 millioner i Lotto: Jeg savner en kæreste

9. oktober 2018 af Nina Sommer Foto: Linda Johansen
Da Poul i 2011 vandt den helt store gevinst, åbnede der sig et liv med nye muligheder. Siden er han blevet en Ferrari, rejser og et nyt hus rigere. Men én ting kan ikke købes for penge.

– Har du tjekket din konto?

Han har netop ringet til Danske Spil, der forinden havde skrevet en mail om, at han skulle kontakte dem. Hvorfor han skulle tjekke sin konto, forstår han ingenting af og regner bare med, at der var noget galt med den automatiske betaling.

– Du har vundet 15 millioner, siger manden i den anden ende, mens Poul ikke kan begribe de ord, han hører. Et kort øjeblik tror han, at der er en, der laver sjov med ham, men manden er seriøs i tonen. Alligevel kan han ikke lade være med at ringe til Danske Spils hovednummer, og da han får samme mand i røret som tidligere, så ved han, at hans liv fra det sekund vil tage en drastisk drejning.

– Der gik noget tid, før det gik op for mig, at jeg havde vundet. Det var så mange penge, at jeg ikke kunne forholde mig til det. Alligevel gik der ikke mange minutter, før jeg præcist vidste, hvad jeg skulle gøre, fortæller den nu 54-årige Poul Bech Hjortbøl, der får et stort smil på læben, når han tænker tilbage på den dag i april 2011.

Slidt og stresset

Poul boede i en lille lejlighed i Hvidovre og arbejdede som chef for syv serviceteknikere. Men nogle strukturelle omvæltninger på jobbet havde presset ham i længere tid, og han kunne mærke, at stresssymptomerne begyndte at snige sig frem. Han følte sig slidt, men drømmen om at bestemme over egne arbejdstider var ikke en mulighed på det tidspunkt. Ikke før den dag, hvor 15 millioner tikkede ind på kontoen.

– Min første tanke var, at jeg skulle sige mit job op. Så jeg satte mig ned og skrev en mail til min chef, og det var en kæmpe lettelse. Fra den dag vidste jeg, at jeg kunne gøre præcis, hvad jeg havde lyst til, siger Poul, der glædede sig til at fortælle sine to sønner om den gevinst, som de også ville få glæde af.

– De var ellevilde, da jeg gav dem 5.000 kroner hver. Jeg sagde bare, at jeg havde vundet nogle penge. Dernæst sagde jeg vist, at det var 200.000, og så var de ved at falde ned ad stolen. Så da jeg til sidst afslørede, hvad det reelle beløb var, var det vist lige så uforståeligt, som det havde været for mig.

En at dele med

Lejligheden blev skiftet ud med en murstensvilla på Amager. Han leasede en rød Ferrari og inviterede både venner og sønnerne med ud at rejse. Men ønsket om at have en at dele livets glæder med kunne hans milliongevinst ikke hjælpe ham med.

– Jeg havde været på nogle dates, der ikke var gået særlig godt. Den ene gang blev en kvinde sur, fordi jeg efter en gåtur høfligt sagde, at det nok ikke blev til mere. En anden gang mødte jeg en kvinde, der viste sig at have løjet om sit udseende af frygt for, at jeg ellers ikke ville mødes med hende. Hver gang blev jeg nedslået, og jeg var ret sikker på, at der var andre, der havde det på samme måde som mig, fortæller Poul, der med udgangspunkt i sig selv etablerede virksomheden Events4singler, hvor man mødes til events. For eksempel rejser eller en tur i biografen.

Bagsiden af pengene

Mens Poul løbende kunne se, hvordan hans datingsite fik folk til at skifte singlelivet ud med et parforhold, søgte han stadig efter en kommende livspartner. Men med millioner på kontoen kunne han mærke, at interessen blev større.

– Jeg så på et tidspunkt en kvinde, der forventede, at jeg betalte alt. Jeg er som udgangspunkt et meget gavmildt menneske, og jeg har intet imod at give, men hvis det bliver forventet hver gang, synes jeg, det er forkert, fortæller Poul, der også er blevet kontakt af en kvinde, som han var interesseret i, før der rullede millioner ind på kontoen.

– Jeg ville rigtig gerne hende, men hun var slet ikke interesseret i mig. Da det så kom frem, at jeg havde vundet, skrev hun til mig og spurgte, om vi ikke skulle drikke den der kop kaffe. Hun kom endda med adskillige mulige dage og tidspunkter. Når jeg oplever sådan noget, så bliver jeg lidt trist.

Fest og frihed

Selv om Poul har oplevet bagsiden af milliongevinsten, har de mange penge haft en positiv indflydelse på hans liv. Den økonomiske frihed har sparet ham for en masse bekymringer og givet ham mulighed for at gøre nogle ting, som han ellers aldrig ville have kunnet.

Da han fyldte 50 år, lejede han Tisvilde Strandhotel i Nordsjælland, hvor han kørte alle sine venner derop i en lejet bus. De brugte dagen på stranden, og om aftenen var der middag og sørget for værelser til alle gæster. Men det bedste ved gevinsten er, at han har mulighed for at forsøde tilværelsen for sine to sønner.

– Jeg har lovet dem, at de får en studietur begge to i tre måneder i udlandet. Når de skal flytte hjemmefra, kan jeg hjælpe dem med en lejlighed og et økonomisk råderum, fortæller Poul, der trods muligheden for at støtte sine sønner stadig sørger for, at de forstår værdien af penge.

– Jeg har altid sat en ære i at tjene mine egne penge, og jeg går også efter tilbud i supermarkedet. De skal vide, at penge ikke hænger på træerne. Derfor lægger vi alle tre også 1.500 kroner til mad om måneden i en kasse, så der er nogenlunde styr på forbruget.

Pengene gør ingen forskel

Om han er blevet mere lykkelig, har han svært ved at svare på. Men muligheden for at udleve nogle drømme har givet mange gode oplevelser.

– Lykke er nok en grundfølelse, der ikke er så afhængig af materielle ting. Jeg faldt om med en blodprop engang jeg var på Cuba, og da jeg lå der på hospitalet alene, kunne alverdens penge ikke gøre nogen forskel. Det samme gælder kærligheden, som jo er noget af det allervigtigste i livet, fortæller Poul, der stadig håber, at den helt specielle kvinde dukker op en dag.

– Jeg kan godt savne en at hygge med om søndagen og tage ud at rejse med. Men indtil det sker, så er jeg faktisk ret godt tilfreds. Jeg har en gruppe rigtig gode venner og nogle dejlige børn, og det er trods alt det vigtigste.

Sponsoreret indhold