Prinsesse Märtha Louise: »Jeg følte mig forkert, dum og anderledes«

Skytsenglen gav Engleprinsessen troen på sig selv tilbage.

Märtha Louise ville gerne være som alle de andre, men ikke nok med at hun var prinsesse, har hun altid kunnet se og føle ting, andre ikke kunne. I dag ser hun det som en gave. Vi møder hende på englekursus.

At passe ind i ’normal-boksen’
Det er et mærkeligt ordvalg om én, som arbejder med engle til hverdag, men den norske prinsesse Märtha Louise er meget nede på jorden, og hun virker hverken krukket eller på nogen måde hævet over sine omgivelser og har let til latter. Det har ikke altid været så let for Märtha Louise at tale åbent om sine evner, hvilket medførte, at hun lukkede for evnen i en lang årrække.

– Jeg var meget sensitiv som barn og vidste ting om andre mennesker, men jeg lukkede også af for det, fordi det var ’unormalt’. Jeg blev ensom og genert, og jeg følte mig meget forkert, dum og anderledes. Og i tillæg var jeg jo prinsesse, som også er anderledes. Vi prøver jo alle at passe ind i normal-boksen. Jeg kender ikke nogen overhovedet, som passer ind i den, men vi prøver alle sammen, griner Märtha Louise.

Læs også: Lær at mærke din aura

Engleøvelser og selvindsigt
Men da prinsessen var 27 år, lavede hun nogle engleøvelser fra en bog og mærkede pludselig en kærlig tilstedeværelse.

– Det var som at møde en gammel ven. Så jeg læste om engle i al hemmelighed. Udviklingen tog mange år, men jeg lærte at være tryg ved mig selv og stole på mig selv, og det har afgjort forandret mit liv.

Da hun som 35-årig stod frem og fortalte, at hun kunne kommunikere med engle, mødte hun massiv kritik. Nu fire år senere har hende og kollegaen udgivet bogen Mød din skytsengel og holder kurser om at mærke sin aura.

Skytsenglen dømmer aldrig
Lidt af den samme forhistorie gælder for medforfatter og foredragsholder Elisabeth Samnøy, der lukkede ned for kontakten til sin skytsengel, da hun skulle begynde i skole for ikke at være for anderledes. Det gjorde hende ensom og genert, og først i tyverne fik hun kontakt til sin skytsengel igen, og så faldt alt på plads, og hun lærte sig at stå foran mennesker og fortælle om det.

– Skytsengle er en energi uden for dig selv, som kan hjælpe dig med at se den kærlighed og storhed, som du har indeni, forklarer Elisabeth Samnøy.

– Din engel vil aldrig dømme dig, den vil altid se dig ud fra dit yderste potentiale. Så den kan minde dig om det gode i dig selv i de situationer, hvor du føler dig som et dårligt menneske, og det gør man jo ofte, mener Märtha Louise.

Brug dine evner!
Vores skytsengel er der konstant ifølge Elisabeth Samnøy.

– De sidder nærmest med et telefonrør oppe ved øret hele tiden, men de fleste af os har bare lagt på. Vi skal lære at løfte røret, så at sige. Det er som en muskel, vi ikke har rørt længe. Den skal trænes op, så vi kan lære at mærke og lytte efter. Märtha Louise nikker:

– I skolen lærer vi kun at bruge logikken og tankekraften, og ikke følelsesregisteret, intuitionen og kroppen. Vi har så mange evner, så lad os bruge dem! 
 

Skytsengle
Engle hjælper os til at lære os selv og vores styrke bedre at kende. Engle kan vise sig i alle faconer, former og skikkelser – selv som dyr eller mennesker. Engle, dvs. bevingede budbringere, er nævnt i bl.a. kristendommen, jødedommen, islam, hinduismen og buddhismen.

Kilde: Mød din skytsengel

Læs også: Beretninger fra et englekursus - "Jeg kunne mærke min aura"