Skæbner

Rebekka og Kamilla blev veninder i en sorggruppe

9. februar 2016 af Vibeke C. Larsen. Foto: Helene Bagger
Rebekka og Kamilla har begge oplevet at miste deres førstefødte baby. De mødte hinanden i en sorggruppe, og mødet har ikke bare været en støtte for dem. Det har også udviklet et varmt venskab. De har begge brug for at mindes.

I Rebekkas taske ligger der altid en havesaks, en lighter og et kirkegårdslys.

Et lidt usædvanligt indhold i en dametaske, men for Rebekka Høy Biegel er tingene lige så vigtige som nøglerne og mobiltelefonen. Så kan hun spontant tage på kirkegården og tænde et lys for Kaspian, hendes førstefødte søn, der kun fik en kort levetid her på jorden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Det eneste, jeg kan gøre for min søn, er at tænde et lys for ham. Når jeg tænder et lys eller sætter en ting på hans grav, viser jeg min kærlighed, for han er stadig min søn, selv om jeg ikke fik lov at beholde ham, siger 39-årige Rebekka, der også er mor til Hektor på 1 år, Joas på 3 og Tristian på 7 år.

Hun og veninden Kamilla er begge mor til fire børn, men for begge gælder, at det kun er de tre, der er i live.

LÆS OGSÅ: Holbæk Modellen: Mickey og mor taber sig sammen

Søn døde umiddelbart efter fødslen

Rebekkas søn fik en infektion i maven, fordi vandet gik for tidligt, og han var alvorlig syg, da han kom til verden den 2. februar 2008.

Hun fik sin lille søn op på maven, og mens hun stadig lå på fødelejet, blev Kaspian døbt, før han udåndede i hendes arme.

– Det er ligesom, når der sker et terrorangreb, og hele verden går i stå. Det var sådan, verden burde have reageret, men det var kun mig og min mand, der gik i stå, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Søs var lige blevet fyret: Min mand tog sit liv

Albert levede kun et døgn

Rebekka og hendes mand, Jakob, kom i en sorggruppe på Skejby Sygehus i 2008, og i gruppen mødte Rebekka Kamilla og hendes mand, Allan, der også lige havde mistet deres førstefødte søn.

– Albert blev født til terminen og var en stor og fin dreng. Et par timer efter blev han alvorlig syg og kom på intensivafdeling, fortæller 41-årige Kamilla Arve Vesterbæk.

Albert var blevet smittet med en bakterie under fødslen. Lægerne kæmpede for at redde den lille drengs liv, men efter et døgn døde han i favnen på sin mor.

– Det var ganske forfærdeligt, at han kom over til mig for at dø, men samtidig var det vidunderligt at få ham i armene og give ham ro i den sidste kontakt, befriet for alle slangerne og instrumenterne, siger Kamilla.

Rebekka og Kamilla har til sammen født 8 børn, men det er kun de seks, der lever. Lille Karla på 2 måneder er det nyeste barn i flokken.

LÆS OGSÅ: Tv-lægens brevkasse: Mine børn siger jeg lyver

Butik for pårørende

De to kvinder fra Aarhus har gennem årene udviklet et stærkt venskab og har kunnet støtte hinanden både i sorgen over tabet af deres sønner og angsten for at miste endnu et barn.

Begge havde de svært ved at finde de rigtige ting til at udtrykke deres sorg og savn, derfor grundlagde de sidste år web-shoppen ”Mind My Angel”, hvor de sælger ting, som man kan bruge til at mindes afdøde, samt udsmykning til kirkegården og lys, der ikke blæser ud.

Læs hele Rebekka og Kamillas rørende historier i Ude og Hjemme nr. 6, der er i handlen fra onsdag den 10. februar 2016.

Sponsoreret indhold