Skæbner

Reddede kvinde samme sted, som hendes bror døde

14. marts 2016 Nina Sommer
Jeppe Michael Jensen
Kitt havde netop gennemgået et førstehjælpskursus, da hun fik en indskydelse om at køre en anden vej hen til sin hest. En vej, hun ellers havde prøvet at undgå, fordi hendes lillebror blev dræbt der. I dag er hun glad for, at hun gjorde det.

- Jeg skal nok tage over. Jeg ved lige præcis, hvad jeg skal gøre. Ordene kommer fra 35-årige Kitt Jessen, der står lænet ind over en 50-årige kvinde. Øjnene er lukkede, vejrtrækningen er ikkeeksisterende, og hendes hud begynder at få en blålig tone. Omkring hende hersker der en panisk stemning. Flere mennesker prøver at yde kunstigt åndedræt og hjertemassage, men da Kitt ved hjælp får lagt kvinden i den rigtige stilling, så går hun med selvtillid i gang med de livsvigtige tryk og pust.

LÆS OGSÅ: Uden Sarah ville jeg være død

Min puls hamrede afsted, men jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg gjorde det rigtige. Så jeg forsvandt bare ind i en slags boble og havde bare fokus på at få livet tilbage i hende, fortæller den nu 36-årige Kitt Jessen fra Ølstykke.

Den 20. september havde Kitt netop afsluttet sit førstehjælpskursus, som hun havde valgt at opgradere efter 15 år. Med et arbejde som social- og sundhedsassistent var det hendes eget ansvar, og det 12 timer lange kursus var netop overstået. Kitt satte sig ind i bilen og satte kursen mod sin hest, da hendes mavefornemmelse sagde hende, at hun skulle køre den vej, som hun i flere år havde prøvet at undgå.

LÆS OGSÅ: Sonja reddede sin mands liv

LÆS KITTS RØRENDE HISTORIE I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 16. MARTS 2016.

Sponsoreret indhold