Skæbner

Redder lillebrors liv

16. juli 2012 af Joan Andersen
Joby er stolt. Den kun femårige dreng hjalp sin lillebror til verden og reddede hans liv. – Babyen var ved at blive kvalt, og Joby vidste præcis, hvad han skulle gøre. - Jeg er så stolt at ham, han var rolig og fattet. Helt fantastisk. Jeg havde totalt undervurderet ham, siger 28-årige Kelly Graves.
Foto: Hotspot Media/ Polfoto
Foto: Hotspot Media/ Polfoto

Gennem hele graviditeten havde Joby glædet sig til at blive storebror.

Fandt på lillebrors navn
- Han var med mig ude og købe babytøj og udstyr, og han var med til alle scanningerne. Han var rigtig glad, da han fandt ud af, at det var en dreng, og han fandt selv på navnet til ham. Harley, fortæller moderen.

- Han hjalp til i huset, og hvis jeg var lidt stresset, sagde han: "Rolig mor, tænk på babyen". Da veerne begyndte, var hun ikke nervøs.

Læs også: Mor til otte fandt drømmemanden

- Jeg talte i telefon med en sygeplejerske. Der var seks minutter mellem veerne. Hun sagde, at jeg bare skulle slappe af og ringe igen om en time, fortæller Kelly.

Hun gav Joby et bad og tog også selv et, men mens hendes stedfar hjalp Joby i nattøjet, gik vandet.

- Jeg sagde til ham, han skulle skynde sig at hente min mor. Hun bor længere henne ad vejen, siger hun.

På badeværelset så Kelly, at hun blødte, og begyndte at gå i panik. Hun kaldte på Joby. Den lille dreng hentede telefonen og ringede til sin mormor. Mens han stod med telefonen, blev hans lillebror født. Pludselig, på ingen tid, stod Kelly med sin nyfødte søn i armene.

"Babyen er her"
- Jeg kunne høre min mor sige i telefonen: "Ja, vi ved, mor skal have en baby", og Joby svarede: "Nej, babyen er her, babyen er her", fortæller Kelly. Men lillebror trak ikke vejret.

Per instinkt sugede Kelly hans mund og næse, og den nyfødte dreng begyndte at trække vejret. Men han var ved at blive kvalt, for navlestrengen havde viklet sig rundt om hans hals.

- Åh nej, Joby, navlestrengen, sagde Kelly panisk. Joby spurgte, om han måtte røre ved den, inden han hurtig viklede sin lillebror fri.

Læs også: Anna vandt over kræften

- Jeg sad på gulvet i badeværelset. Jeg var slet ikke i stand til at gøre det selv med den ene hånd, jeg havde fri. Joby reddede sin lillebrors liv, siger Kelly. Endelig kom mormor, Sue, og hendes mand, David. Snart efter kom ambulancen og en jordmoder. Sue fik lov til at klippe navlestrengen.

- Joby elsker sin lillebror og viser ham stolt frem ved enhver lejlighed. Jeg er overbevist om, at båndet mellem dem er blevet stærkere af denne oplevelse, siger Kelly.

Sponsoreret indhold