Skæbner

Reddet af mors hjerteslag

21. august 2012 af Annemette Barbré
Adam blev født med den dødelige hjernehindebetændelse meningitis. Den lille dreng lå i koma og var opgivet af lægerne. Men da han blev lagt i sin mors favn, fik Adam på mirakuløs vis kræfter til at kæmpe videre for sit liv.
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Da Adam for nylig tog sine allerførste skridt, jublede begge hans forældre. Charlotte og Chris Cheshire kunne stolt konstatere, at deres yngste søn trives og udvikler sig, præcis som han skal. Måske er parret alligevel lidt mere taknemmelige og ydmyge end de fleste andre forældre i lignende situationer. For Charlotte og Chris er det nemlig ikke nogen selvfølgelighed, at Adam stadig er hos dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Mor vil ikke have os

Adam blev født den 14. marts 2011 og var tilsyneladende en sund, velskabt og rask baby. Men allerede dagen efter fødslen lagde Charlotte mærke til, at hendes lille søn skar ansigter og gryntede underligt.

I løbet af natten gled den spæde dreng ind i en dyb koma. Charlotte og Chris var fortvivlede.

- Det var som et mareridt. Jeg havde haft en helt normal graviditet, og fødslen var også forløbet lige efter bogen, siger Charlotte, 34.

Hud mod hud
Tidligt næste morgen var lægerne klar med en diagnose: Adam var født med en streptokok- infektion, der havde udviklet sig til meningitis. Den lille dreng var ifølge lægerne så syg, at hans liv nok ikke stod til at redde.

- Vores verden sank i grus, da vi fik den besked, siger Charlotte.

Hun og Chris fik at vide, at de næste par dage ville vise, hvad vej det ville gå. Men Charlotte nægtede at se magtesløs til, mens hendes nyfødte sygnede hen.

Stik imod alle regler forlangte den desperate mor at få sin bevidstløse søn i favnen.

- Hans lille krop var gloende hed, og han var let som en fjer. Jeg græd, mens jeg sad og så på ham. Det føltes så uretfærdigt, hvis han ikke skulle få lov til at opleve, hvor dejligt livet kan være

I timevis sad hun med Adam, og på andendagen skete der noget. Adam glippede pludselig med øjnene og begyndte selv at forsøge at trække vejret.

- Jeg havde siddet med ham i knap 20 timer. Han lå med øret lige ved mit hjerte, og vi havde hud-til-hud kontakt. Jeg havde snakket til ham og sunget for ham. Nu kiggede han op på mig som for at sige:

- Det er okay, mor. Jeg er her endnu, siger Charlotte med tårer i øjnene.

Læs også om Majas mand, der snød døden to dage før, hun fødte


Kvik dreng
I løbet af de næste timer blev det tydeligt for enhver, at Adam mod alle odds var ved at vinde kampen for livet. Lægerne havde ingen anden forklaring, end at Charlottes ihærdige indsats sammen med medicinen havde fået bugt med den dødelige infektion i Adams hjerne.

Adam selv er lykkeligt uvidende om sin dramatiske ankomst til verden. Men når han bliver stor nok, vil hans forældre fortælle ham historien om en lille dreng, der var så syg og var lige ved at dø - men som blev vristet ud af dødens favntag, da han blev lagt i sin mors arme.

Sponsoreret indhold