Skæbner

Rekordpris til diamant

5. september 2013 af Morten Nøhr Mortensen, foto: Scanpix
Der er diamanter. Og så er der diamanten Pink Star, der er i sin helt egen klasse. Det bevist den ved en auktion her forleden, hvor den blev solgt for et beløb højere end de fleste kan fatte.

Kæmpediamanten Pink Star er nu ikke blot verdens største men også verdens dyreste nogensinde. Det blev fastslået ved en auktion i Geneve i Schweiz foretaget auktionshuset Sothersby's forleden. Her blev den ædle sten solgt for ikke mindre end 462 millioner kroner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Lisa blev mobbet

Hektisk budkrig

Den stenrige ejer erhvervede sig diamanten efter en kort og hektisk budkrig, der på kun fem minutter trak prisen hele 120 millioner kroner over den officielle vurdering på 340 millioner kroner. Dermed er Pink Star en hel del dyrere end dens konkurrent på diamantmarkedet, nemlig diamanten The Orange, der fornyligt blev solgt af et konkurrerende auktionshus for knap 200 millioner kroner.
Pink Star er på alle måder mytisk. Både ejer og sælger er ukendt. Kun ved man, at den blev fundet som rå diamant i et ludfattigt afrikansk land i 1999. Fire år senere blev den nu slebne skønhed præsenteret for verden. Da den var slebet, vejede den 59,60 karat.

Sponsoreret indhold