Skæbner

Rikke mistede begge sine forældre indenfor en måned

24. november 2015 Nina Sommer
Gregers Overvad
I 2013 faldt Rikkes verden i grus. Det år pendlede hun mellem to afdelinger på hospitalet, hvor hendes forældre var indlagt med uhelbredelige kræftsygdomme. Med få ugers mellemrum skulle hun tage afsked med de mennesker, der betød alt for hende.

Rikke ligger på sofaen på det hospice, hvor hendes mor er indlagt. Om dagen har den hyggelige opholdstue udsigt udover åbne marker, hvor hun kan se køerne græsse. Denne aften ligger hun med musik i ørerne og kigger ud i mørket, hvor hun for en tid kan glemme den altoverskyggende sorg. Bare få uger tidligere har hun lagt et brev i kisten til sin far. Hun holdt ham i hånden den sidste tid, indtil han for sidste gang lukkede sine øjne. Hun fik sagt, at hun elskede ham, og når han gav hendes hånd et ekstra klem, vidste hun, at han havde det på samme måde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Majbritt fik aldrig sagt farvel

Men gennem de forløbne tre år har hendes mor, Ingrid, også kæmpet mod kræften, og den sidste tid er hendes tilstand blevet forværret. Da hun ser sin halvbror komme mod hende fra moderens værelse, bliver hun igen revet tilbage til virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Hanne mistede begge sine børn

- Jeg tror, at du skal komme nu, siger han. Familien bliver samlet. Der er længere mellem de livsbekræftende vejrtrækninger, og Rikke holder sin elskede mor i hånden, da hun udånder.

Den 3. oktober 2013 blev Rikke forældreløs i en alder af 20 år.

- De var mine klipper, og jeg savner dem sindssygt meget. Jeg savner deres stemmer, og når jeg skal tage en beslutning, mangler jeg deres gode råd, fortæller den nu 22-årige Rikke Brunsgaard Jermer.

LÆS HVORDAN RIKKE HAR TACKLET SORGEN EFTER SINE FORÆLDRES DØD I BLADET UDKOMMER DEN 25. NOVEMBER

Sponsoreret indhold