Rikkes mareridt: Vågnede med sin stalker i sengen

Rikke var en glad pige, der netop var startet på nyt studie og havde fået en ny kæreste. Men en morgen var det ikke hendes kæreste, der lå i sengen, da hun vågnede. Det var hendes 50-årige underbo, som var brudt ind i lejligheden og krøbet under hendes dyne, mens hun sov. Det blev starten på et forløb med stalking, der var tæt på at knække den 23-årige pige.

Dynen føles varm. Rikke har ved godt, at hun skal op – alligevel putter hun sig. Bare fem minutter mere, tænker hun søvnigt. Hun kan mærke kæresten bag sig – og han skal jo ud ad døren før hende, ved hun.

Kærestens arm er slynget om hendes krop under dynen, og hun tager sin hånd op for at køre den kærligt gennem hans karseklippede hår.

 

Skriger

Men der er noget galt. Håret er ikke karseklippet. Det er længere og mere fedtet, og pludselig indser hun, at hånden omkring hende slet ikke er hendes kærestes. Den er en andens.

LÆS OGSÅ: Susan forfulgt midt i sorgen

Chokeret flyver Rikke ud af sengen. Skrækken er malet i hendes ansigt. Hendes værste frygt er blevet til virkelighed: Den underbo, hun kun har set en enkelt gang før, ligger ved siden af hende i sengen.

Med adrenalinen pumpende i kroppen skriger hun, at han skal forlade hendes lejlighed. Hendes krop ryster ukontrolleret.

– Jeg vil bare gerne hygge med dig, svarer underboen fra sengen.

Rikke råber, at han skal gå ud af lejligheden, og han forsvinder.

 

Et år med stalking

Det lyder som scenen i en gyserfilm, men for 23-årige Rikke Thomsen fra Randers var det den rene og skære mareridtsagtige virkelighed. Og det blev starten på et helt år med stalking – et forløb, der nær havde knækket den unge pige.

I dag er Rikke ikke længere den samme. Hun er ikke længere udadvendt og glad. Hun er blevet diagnosticeret med angst og post traumatisk stress, og har måttet stoppe på sit studie.

Hun og kæresten har også måttet flytte til en anden lejlighed i Randers – simpelthen for at slippe væk fra underboen, som, trods advarsler fra politiet om at holde sig væk, blev ved med at forfølge Rikke.

Læs også: Mor og datter lever i skjul

 

Skyldig

Ofte kunne hun se ham pusle udenfor hoveddøren, når hun var alene hjemme, og flere gange så hun til sin skræk, hvordan dørhåndtaget blev presset ned.

– Jeg kunne få nogle voldsomme angstanfald. Jeg var helt tyndslidt, og hvis jeg på nogen måde skulle have mulighed for at komme videre, måtte vi væk, fortæller Rikke, som den 10. august i år var i retten for at vidne mod den mand, der havde gjort hendes liv til et helvede.

Han blev kendt skyldig, men venter stadig på sin dom.

LÆS OGSÅ: Hun stjal mit liv

 

Læs hele den uhyggelige historie i Ude og Hjemme nr. 43, 2015.