Skæbner

Robin: Jeg blev reddet af engle

1. maj 2017 Louise Soegaard
Jeg blev reddet af engle, påstår Robin, da han mirakuløst overlevede en voldsom ulykke. I bil på vej hjem til kærligheden, blev Robin påkørt bagfra af en lastbil og mast ind under en anden lastbil. Trods det voldsomme sammenstød, gik han derfra med kun en brækket lillefinger.
reddet af engle. Det blev Robin, da han overlevede et voldsomt sammenstød

Af: Helena Sjögren.

23-årige Robin Själander blev påkørt af en lastbil og sad klemt fast under en anden lastbil i en trafikulykke. Men på trods af det voldsomme sammenstød, kom han levende derfra med kun en brækket lillefinger.

-Da jeg åbnede øjnene, vidste jeg ikke, om jeg var levende eller død, siger Robin til det svenske tv-program ”Räddad av änglar” (reddet af engle) .

I programmet møder det svenske medie Birkan Tore mennesker, som overlevede imod alle odds. Birkan forsøger ved hjælp af sine særlige evner at opklare, hvorfor de overlevede, og om der var skytsengle indblandet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange bliver reddet af engle

Eftersom programmet handler om mirakuløse hændelser, kan man mistænke, at det netop er det, Birkan vil komme frem til hver gang. At det må være engles værk. Men det generer ikke Robin, for han er af samme opfattelse.

I januar 2014 arbejdede Robin i Oslo, men skulle køre hjem til Småland for at se sin nye kæreste den weekend. Han glædede sig til at se hende igen, for de havde næsten lige mødt hinanden, og Robin var meget forelsket.

Prinsesse Märtha Louise fortæller om sin tro på engle

Men efter et par timers kørsel ændrede vejret sig pludselig. På motorvej E6 stod trafikken pludselig helt stille. Netop som Robin havde bremset ned og fundet sin plads i køen, så han i bakspejlet en lastbil, der kom med alt for høj fart.

Nu dør jeg

-Den kørte alt for hurtigt til at kunne nå at standse. Jeg kan huske, at jeg tænkte: ”Nu dør jeg” Jeg var helt sikker på, at det var det sidste, jeg skulle se, fortæller Robin i tv-programmet.

Derefter lød et højt og langt brag.

Drømmer du, at du flyver? Læs her, hvad det betyder

Lastbilen kørte direkte op bag i Robins bil, og trykkede bilen og Robin ind under den forankørende lastbil.

-Da jeg åbnede øjnene, vidste jeg ikke, om jeg var levende eller død. Jeg sad fast i en meget mærkelig stilling. Hovedet og nakken sad skævt, og jeg kunne ikke røre mig overhovedet. Jeg måtte trykke taget af skroget op, for at kunne trække vejret, siger Robin.

Klippet løs efter to timer

Han kunne høre mennesker udenfor bilen spørge, om han mon var i live. Politiet forsøgte at tale til ham, og Robin mener, at det var det, som fik ham til at bevare roen. Samtidig havde han hele tiden en panik i baghovedet. Tænk hvis bilen brød i brand. Så havde han ikke en chance.

På englekursus med engleprinsessen Märtha Louise: Jeg kunne mærke min aura

Men bilen brød ikke i brand og efter to timer, havde politiet skåret ham fri. Da han kravlede ud af bilvraget, havde han kun en smule skrammer og en brækket lillefinger.

En engel er med Robin

I det svenske tv-program forklarer mediet Birkan Tore, hvordan han ser en engel omfavne Robin og fungere som et skjold i sammenstøddet. Han føler også, at Robin nu lytter bedre til sin intuition, og opfordrer Robin til at blive ved med at lytte til sine følelser.

Det får Robin til at le.

-Jeg tager meget af det, som han sagde med mig. Jeg kan genkende det med, at ideer kan komme til mig, uden jeg forstår, hvor de kommer fra, fordi det ikke normalt ville være sådan nogle ideer, som jeg kunne komme på af mig selv. Det føles som om, at jeg har fået svar på det nu. I hvert fald skete der noget den dag, som ikke var naturligt, slutter Robin.

Du kan se det svenske program: ”Räddad av änglar” om onsdagen kl 21 på kanal 7 (sjuan)

Sponsoreret indhold