Skæbner

Rodløsheden reddede Hennings liv

18. januar 2016 Nina Sommer
Gregers Overvad
I 2011 satte Henning Elsner sig op på sin cykel og forlod sammen med sin hund, Felix, det fejlslagne huskøb, som var ved at suge livet ud af ham. Han har ikke fast adresse og ikke noget sygesikringsbevis. Til gengæld har han 36000 følgere på facebook, der har har været med til at få Henning tilbage til livet.

En dag satte Henning ild til det hele. Skatteopgørelser, lønsedler, kontoudtog og breve fra det offentlige. Alt blev brændt i en stor tønde. Derpå pakkede han sin cykeltrailer med de mest nødvendige ting og sammen med sin hund, Felix, forlod han sit hjem. Det er fem år siden, og han har aldrig set sig tilbage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: 16 år og hjemløs

- Det var et desperat valg, for hele mit liv var forsvundet mellem hænderne på mig, fortæller Henning Elsner, der er 46 år gammel. Han er uddannet bager, produktudvikler og på fabrik. Hans deroute begyndte, da han købte et murstenshus fra 1976 på Lolland. Eller det troede han, for under renoveringen i 2009 viste det sig, at murstenene blot dækkede over et råddent bindingsværkshus, der havde over hundrede år på bagen og var ubeboeligt. Kampen med forsikringsselskabet sled i de næste år Henning op, og aben i form af en milliongæld endte hos ham.

- Jeg mistede mit job og endte i fosterstilling på sofaen. Jeg havde været kernekunde i realkreditinstituttet og sat en ære i at betale til tiden. Nu kunne jeg ikke længere betale mine regninger. Det var forfærdeligt. Jeg tabte 20 kilo og blev deprimeret. Jeg indså, at jeg var nødt til at komme væk fra det hus, hvis jeg ikke skulle ende i et reb ude i haven, siger Henning ærligt.

LÆS RESTEN AF HENINNGS INSPIRERENDE HISTORIE I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 20. JANUAR

LÆS OGSÅ: Børn lever i hemmelig underjordisk by

Sponsoreret indhold