Skæbner

Rørende afsked med mor

7. juni 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Youtube, The David Sheldrick Wildlife Trust
Dyrlægerne og personalet på The David Sheldrick Wildlife Trust havde længe vidst, at der var noget helt galt med den store hunelefant, de kaldte Cherie. Hun led af voldsomme mavesmerter, men dyrlægerne mente ikke, de kunne gøre noget. Særligt hjerteskærende var det, fordi Cherie havde en fem måneder gammel unge ved sin side.

Naturen kan nogle gange være grusom. Men den kan også være utrolig smuk og fyldt med følelser, der går lige i hjertet.

LÆS OGSÅ: Ægte venner: Bjørn, tiger, løve

Som her, hvor hunelefanten Cherie fra Samburu i Kenya en sen aften lægger sig stille og roligt til at dø, efter hun gennem nogen tid har lidt af mavesmerter. Ved hendes side er den fem måneder gamle babyelefant, Sokotei, der ikke er til at drive væk fra sin mors side.

Læner sig op ad mor

Dyrepasserne fra The David Sheldrick Wildlife Trust prøver at få elefantungen væk fra sin mor, fordi de gerne vil redde den fra de farer, der lurer i tropenatten, når mor ikke er der til at forsvare den lille.

Men Sokotei viger ikke fra sin mors side hele natten. Den forstår ikke, hvad der sker, men læner sit hoved op mod sin mors og virker som om, den prøver at berolige og hjælpe sin mor i den svære tid.

Ægte elefantliv

LÆS OGSÅ: Sammen på den sidste rejse

Først da solen står op, og Cherie har måttet opgive kampen, forlader baby-elefanten modstræbende sin mor. Dyrepasserne følger efter Sokotei, og efter en lang dags march gennem den afsvedne savanne, lykkes det for dem at berolige den oprevne elefant så meget, at de kan sikre den sådan, at den kan blive fløjet hjem til dyreinternatet.

Da Sokotei ankommer, er den stærkt dehydreret, og slubrer omgående flere liter vand og mælk i sig.

Til alles glæde trives den lille elefant, og når den er blevet så stor, at den kan klare sig selv i naturen, er det planen at lukke den tilbage til et ægte elefantliv.

Læs mere om Sokotei

Sponsoreret indhold