Skæbner

Rørende video: Mor lytter til afdød søns hjerte

3. marts 2018 af Redaktionen, foto Panthermedia
Heathers søn blev kun 7 måneder gammel, men alligevel formåede han at udrette noget stort. Hans organer reddede nemlig tre liv. To år efter hun donerede sin søns organer, kan hun høre hans hjerteslag igen.

4-årige Jordan løber energisk frem og tilbage ad de lange hospitalsgange. Der er fart på, og hendes hvide kjole hopper taktfast fra side til side, hver gang foden rammer jorden., viser en video fra YouTube. Det er svært at tro, at denne spilopmager kun er to år fra en hjertetransplantation.

Læs også: Min mand reddede seks menneskeliv

Før det havde hun tilbragt det meste af sit liv på Phoenix Børnehospital. Hun var afkræftet og kæmpede for sit liv på grund af en medført hjertefejl. Til sidst lå hun bare i en kuvøse tilkoblet slanger og ledninger – hun havde desperat brug for et nyt hjerte.

- I øjeblikket følte jeg mig lettet, for nu vil Jordan måske klare den. Men på et splitsekund ændrede det sig, for det gik op for mig, at en mor havde mistet sit barn, siger Jordans mor taknemmeligt.

En mors værste mareridt

Den lille dreng, der reddede Jordans liv, var Lukas. Han blev kun 7 måneder, da han døde i sin hospitalsseng. Moderen Heather Clark oplevede sit livs værste mareridt, da hendes søn trak vejret for sidste gang, men alligevel tøvede hun ikke med at donere Lukas’ organer.

- Lukas var det gladeste barn, han græd kun når han var sulten. Det eneste jeg tænkte på var, at hvis jeg ikke kunne redde min søn, måtte jeg redde andres liv, fortæller Heather Clark.

Læs også: Organdonation: Jeg er bange for at dø fra mine børn

To år efter operationen møder Heather den smilende Jordan for første gang. Det var et rørende øjeblik, hvor Heather brød sammen, da hun satte øret til stetoskopet og lyttede til Jordans hjerterytme. Et hjerte der oprindelig sad i hendes søn Lukas, og som ikke har slået i to år.

Den bedste gave

Mødrene krammede intenst hinanden, mens tårerne fik frit løb. Nu var de forbundet og Jordans mor tøvede heller ikke med at sige, at nu var de i familie, mens hun trøstede Heather Clark.

Læs også: Et nyt hjerte til min tvillingesøster

Heather fik også et evigt minde om sin søn, da Jordan og hendes mor overrakte en plysset lyserød bamse med optagelse. Hver gang Heather trykker den på maven, kan hun høre hendes søns hjerte slå.

En uselvisk beslutning om at donere hendes søns organer kom derfor mange børn til gavn, da han reddede tre menneskeliv.

- Han gjorde mere i hans syv måneder lange liv, end jeg har gjort i mit 25-årige liv, siger Heather Clark stolt.

Sponsoreret indhold