Skæbner

Rucas hårde barndom: Jeg higede efter kærlighed

15. februar 2017 af Carsten Holst. Foto: Jørgen Ploug og private
Ruca Skovsen er resultatet af et engangsforhold og har gennem sin opvækst kæmpet med følelsen af at være uønsket. Da hun opsøgte sin far, blev hun afvist, og forholdet til moderen har været anstrengt. Meget mere ondt skulle Ruca igennem, før hun endelig fandt lykken sammen med Rasmus.

Torsdag den 22. februar 1984 blev en køn og velskabt pige født på sygehuset i Randers. Men modsat de fleste andre nyfødte blev hun ikke modtaget med hverken glædestårer, champagnepropper eller kærlige kys og knus.

Pigen var resultatet af et flygtigt møde en sen nattetime mellem en pige fra Djursland og en englænder, et engangsforhold. De to så ikke hinanden igen, og ville heller ikke have noget med hinanden at gøre.

Peter Myginds søn: Jeg var misbruger som 14-årig

Og pigen kom de næste årtier til at betale en ubarmhjertig høj pris for at være sat i verden.

Barsk livshistorie

Hun lærte aldrig sin biologiske far at kende. Til gengæld boede hun de første fire år hos sin elskede mormor og morfar, mens moderen forsøgte at få styr på sit liv.

Den lille pige fra barselssengen på Randers Sygehus for knap 33 år siden var Ruca Angel Skovsen. Med et smil på læben sidder hun afklaret og rolig i sit hjem i den lille by Ondrup mellem Odder og Horsens og fortæller sin livshistorie.

Teenagers rørende brev til forældrene: Tak fordi I aldrig var der

Det er en barsk og hjerteskærende fortælling om et barns mangel på kærlighed og omsorg. Og andre sørgelige omstændigheder.

Forsøgte selvmord

Tre gange forsøgte Ruca selvmord. Men Ruca overlevede selv de største og værste kriser i sit liv: En voldsom trafikulykke, der kostede hende evnen til at få børn. En ekskæreste, der snød hende for flere hundrede tusinder af kroner. Og så den manglende kontakt til sine forældre.

Tanjas sorg: Min mand blev en anden efter ulykke

Al den modgang i livet kunne slå de fleste ud, men Ruca har kæmpet videre for lykken og har fundet både den og sit livs kærlighed i Rasmus Skovsen, som hun blev gift med forrige sommer.

– Jeg er lykkelig, siger hun nu, hvor hun føler sig mere elsket end nogensinde.

Læs hele Rucas historie i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 15. februar 2017.

Her kan du se nogle rørende billeder af Ruca og Rasmus:

Ruca følte sig uønsket

Sponsoreret indhold