Skæbner

Sådan døde Kristina

13. januar 2012 af Joan Andersen
Ingen ved, hvad der præcis skete, da Kristina døde. Var den 11-årige pige alene, blev hun dræbt, eller døde hun ved et uheld under leg? Hendes mor har tænkt alle scenarier igennem, men spørgsmålene hober sig op. Clairvoyant Pia Neves de Brito får kontakt til hende på den anden side.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

De kaldte det "den umulige ulykke". Kristina havde planlagt alt til sin 12- års fødselsdag, men blot seks dage før den store dag fandt hende mor og to tre-årige søskende hende død, tilsyneladende kvalt i en hængekøje.

Siden har mor Birgit vendt og drejet hver eneste detalje, for hvordan får en 11-årig pige sig viklet ind i en hængekøje og bliver kvalt? I otte år har Birgit tumlet med tankerne. Tanker om, at nogen måske var indblandet i hendes smukke datters død.

- Jeg kan ikke se logikken i, at man får en hængekøje rundt om halsen ved et uheld. Den var simpelt svunget om hendes hals, fortæller 42-årige Birgit Dahl fra Ranum i Nordjylland.

Vil du have en personlig clairvoyance af Pia Neves? Læs mere her >>

Selvmord afskriver hun fuldstændig, for Kristina var en glad pige. Det var valentinsdag i 2003, hun havde lige fået chokolade af sin kæreste, og hun gik og glædede sig til sin fødselsdag.

- Jeg håber at få en forklaring på, hvad der skete. Var det et uheld, måske med et andet barn, spørger Birgit. Spørgsmålene er mange og vigtige, da Birgit møder Ude og Hjemmes clairvoyant Pia Neves de Brito.

Pia ved intet om Kristinas død. Hun har fået oplyst navn, alder og dødsdato, og på grund af sagens karakter har hun i bilen på vej til Ranum fået at vide, at det muligvis kan handle om et mord.

- Når jeg får kontakt med en afdød, mærker jeg de følelser, de havde, inden de døde. Jeg har før haft kontakt til en lille pige, der blev myrdet. Det var simpelthen så grusomt og modbydeligt, så hvis jeg skal havde de følelser igen, vil jeg gerne advares, forklarer Pia, inden hun med en dyb indånding lukker øjnene og tager kontakt til Kristina på den anden side.

Kristina.

Det var en ulykke
- Det flyver ind med alverdens følelser, og midt i det hele kommer den smukkeste pige gående med ualmindelige udtryksfulde øjne, siger Pia og forklarer, at Kristinas ånd er meget flagrende. Hun er afklaret og på ingen måde bitter.

- Det var en brat død. Alt så normalt ud, og så blev intet det samme igen, siger Pia, som får følelsen af ikke at kunne trække vejret. Pia bekriver Kristinas fysiske reaktioner, umiddelbart inden hun døde.

- Jeg bliver varm i hele hovedet. Nu kan jeg ikke trække vejret mere, så jeg forsøger at holde op. Hun siger, hun faldt, og jeg mærker, jeg bliver kvalt. Det er åndenød som et ildebefindende. Der er ikke nogen, der har kvalt hende. Der er ikke andre til stede, siger Pia, og Birgit drager et lettelsens suk.

- Jeg ville jo alligevel ikke kunne stille noget op, hvis det var andet end et uheld, siger Birgit, der stadig ikke forstår, hvordan hendes elskede datter kunne dø i hængekøjen. Pia forsøger at få en forklaring ud af Kristina.

- Det ser ud til, at hun begyndte at få det mærkeligt på vej hjem fra skole. Så kom følelsen af, at det hele svulmede op, og halsen snørede sig sammen. Hun brændte i kroppen og hev efter vejret. Hun var forvirret.

Hun forsøgte måske at lægge sig ned, da hun kom hjem. Hun tror, hun fik et allergisk anfald, siger Pia.

- Jeg kender ikke noget til, hun skulle have haft det dårligt. Hun blev fundet siddende på knæ med en hængekøje om halsen, fortæller Birgit. Men Pia holder fast ved, hvad hun mærker og ser gennem Kristina.

- Jeg oplever det som en besynderlig allergisk reaktion, der kan være kommet ud af det blå. Hvis hun var bange, så ville jeg mærke det. Hun var alene. Hun undrede sig, men hun var ikke den mindste smule bange. Det var ikke ubehageligt særlig længe, det varede maks. et kvarter, siger Pia og pointerer, at Kristina også selv undrer sig over, hvor den allergiske reaktion kom fra.

Mødes i drømme
Måske var det et insektbid eller noget helt andet.

- Kristina siger, at du må lade være med at tænke, at det var andet end et uheld. Et mærkeligt og underligt uheld. Hun håber, du er glad for at få det at vide, siger Pia, og Birgit nikker.

- En hængekøje kan nogle gange være umulig at komme ud af. Men hængekøje eller ej, hun var blevet kvalt alligevel. Hun kan slet ikke huske den hængekøje, siger Pia og formulerer en bøn fra Kristina:

- Mor, du må lade det ligge nu.

- Jeg er dybt taknemmelig og glad for, at du siger det, for hvis nogen var sammen med hende, ville jeg bare gå og tænke på, hvem det kunne være. Og hvad skulle jeg stille op med det, siger Birgit.

- Kristina elskede dig overalt på jorden. I to var meget tætte. I var meget ens. I har også været sammen i et tidligere liv. Hun savner at tale med dig, siger Pia.

- Hun kunne jo besøge mig noget mere, foreslår Birgit,

- Det er hun ikke sikker på, du vil bryde dig om, svarer Pia.

- Hun kunne besøge mig i mine drømme.

- Det vil hun gerne, siger Pia og tilføjer:

- Hils Signe. Birgit ser forskrækket op. Signe er ikke blevet nævnt tidligere i samtalen. Hun var Kristinas bedste veninde. Pia smiler, mens hun lukker øjnene og tager afsked med Kristina.

I Ude og Hjemmes webshop kan du få dit årshoroskop lagt af en professionel astrolog >>

Sponsoreret indhold