Sådan lærer du at heale på en weekend - og at mærke din aura!

Hvordan føles en aura egentlig? Vores udsendte reporter har været på kursus i reiki-healing - og hun har mærket en aura. Læs med her!

"You are not the chosen one" påstod filosof Morten Albæk i en kronik for et par uger siden. I dag ved jeg, hvor lidt han har fattet af noget som helst. Han er stæreblind, hvis ikke han kan se, at der ikke findes et eneste menneske på denne jord, som ikke er the chosen one.

På kursus hos Lisel
Det har jeg lært hos reikimester Lisel Vad Olsson i denne weekend. Jeg har nemlig været på kursus i reikihealing hos hende, og jeg har lært at mine ellers blegfede og komplet uduelige hænder kan heale røven ud af bukserne på andre mennesker. Stor jubel!

Reiki er en specialiseret retning indenfor healing, som i følge Lisel Vad Olsson er mild og godgørende for både patient og healer. Da jeg tilmeldte mig hendes kursus tænkte jeg, at hun nok ville kassere mig allerede ved indgangen: "Du opfylder ikke åndeligheds-kriterierne!". Jeg var derfor meget nervøs inden jeg skulle møde hende. 

Til min store glæde og overraskelse viser det sig, at Lisel er aldeles ligeglad med hvor åndelig man egentlig selv synes man er. Da jeg træder ind i hendes kursus-lokale i Dragør bliver jeg suget ind af den lækre energi. Hun sidder på en pude med sit lange hår hængende løst ned ad ryggen - de må have en god frisør i Dragør (hvorfor ser mit hår ikke sådan ud??)

Hun ligner nærmest en reiki-engel, men det går hurtigt op for mig og resten af kursisterne at Lisel først og fremmest er menneske. For som hun hun siger som noget af det første, da vi går i gang med undervisningen "Ja ja, det kan godt være jeg er healer, men jeg har altså også et glas med Panodiler stående hjemme på badeværelset!"

Så fik vi dét slået fast! Selv guddommelig energi har sine begrænsninger.

Nysgerrig på aura? Lær at mærke din aura lige her!

Hemmelig indvielseLisel Vad Olsson
Kursusprogrammet byder på en introduktion, fire styks hemmelige rituelle reiki-indvielser og masser af praktisk øvelse. Den første indvielse kommer vi hurtigt til - den skal åbne os op for reiki-energien. Vi, kursisterne, sidder i en rundkreds med lukkede øjne og hænderne foldet foran hjertet, mens Lisel vimser rundt om os hver på tur. 

Fordi vi har lukkede øjne, ved jeg ikke præcist hvad der foregår, men hun laver nogle tegn bag vores ryg, og holder om vores hænder på skift. De steder hun rører ved mig, sætter hun vilde bølger af flammende, sitrende energi i gang. På et tidspunkt hvor hun ikke engang rører ved mig, føler jeg en tsunami ramme mit hoved, og jeg får en knaldende hovedpine på et bestemt sted lige midt i min pande. Den forsvinder så snart Lisel stiller sig foran mig, og gør et elller andet tegn. I stedet erstattes den af en lys og lidt mere rolig følelse.

Til sidst står hun i midten af kredsen og placerer sine hænder på en måde, der kunne tyde på at hun velsigner os. Men jeg ved det ikke med sikkerhed, for indholdet af indvielserne er en velbevaret hemmelighed blandt mange generationer af reiki-mestrer.

Healing ser underligt ud
Efter indvielsen er vi klar til vores første reiki-øvelse. Vi skal heale os selv. Hun beder os til en start placere vores hænder over vores øjne. Det gør jeg. Jeg sidder og venter lidt og håber der sker noget guddommeligt med mig - ligesom den følelse jeg fik i kroppen, da Lisels hænder lavede magi. Men der sker absolut intet.

Healing hos Lisel Vad OlssonSå beder hun os placere hænderne på vores tindinger. Det er meget vigtigt at det er håndfladerne, der sigtes efter - det er nemlig dér, energien strømmer fra. Jeg placerer hænderne på mine tindinger, og mens jeg sidder der, og ligner en eller anden knaldhat fra "Mifunes sidste sang" venter jeg igen tålmodigt på de himmelske åbenbaringer - men Gud er tavs.

Næste punkt på selvhealings-programmet er berøring af nakke og pande med hver sin hånd. Og så begynder der altså at være hul igennem - jeg kan mærke at selvom mine fingre er kolde som is, så er der en varm elektricitet i mine håndflader. Den spreder sig lidt ind i knolden på mig, og der dannes en varm dynamisk bane fra den ene hånd i nakken til den anden hånd på panden.
Vi behandler på skift flere punkter på kroppen på denne måde, og slutter til sidst af med at fortælle om vores oplevelser. Der er mange forskellige beskrivelser. Nogen fortæller om varme, andre om ro og afslapning - og så er der nogen, der har oplevet sitrende energi.

Blid energiHealing hos Lisel Vad Olsson
Nu er der ingen vej uden om - vi skal til at heale hinanden! Vi deler os op parvis med den ene på briksen og den anden med healer-energien klar i sine hænder.

Lisel instruerer os kortfattet og sagte i hvordan vi skal placere vores hænder. Vi starter igen ved øjnene og bevæger os gradvist gennem kroppen på den måde - til sidst healer vi knæ og fødder.

Det kræver en stor ro inden i mig at heale, og jeg har i starten stadig svært ved rigtigt at tro på, der sker noget i mine hænder. Jeg prøver at "presse" en masse healings-kraft ned i min "klient" - og det giver slet ikke pote. Først da jeg slapper lidt af, gør mit hoved tomt, og lader min krop klare arbejdet af sig selv, sker der noget. På det tidspunkt er jeg nået til solar plexus.

Så føles det pludselig som om, at vi har kontakt til hinanden. Jeg mærker en slags kommunikation mellem mine hænder og klientens krop. Det er som om kroppen selv fortæller mine hænder hvor de skal ligge og hvor længe. Jeg skal slet ikke gøre noget selv - bare lytte til signalerne.

Følelsen fortsætter faktisk efter healingen er afsluttet. Mine håndflader er levende og sitrende - de brænder nærmest. Og fra da af føles det som om at de healer, hver gang de rører ved noget.

Og så er det jeg tænker: "Er det startet i dag - eller har mine hænder healet hele tiden uden jeg har lagt mærke til det?" Måske har jeg healet et andet menneske hver gang jeg har rørt ved det med mine hænder eller en ande del af min krop. Måske healer vi hele tiden hinanden.

Sådan healer du en aura
Efter healing af hinandens kroppe skal vi til at blive helt vildt avancerede - vi skal nemlig heale auraer. Auraen er energifeltet omkring et levende væsen.. Jeg starter med at prøve at finde auraen omkring min klients hoved, men fanger ikke en brik. Der er helt tomt, og efter ivrigt at have forsøgt et stykke tid, konkluderer jeg, at det simpelthen må skyldes, min klient ikke har en aura.

Af frygt for at ødelægge den gode stemning, giver jeg det dog lige et forsøg til. Jeg prøver at mærke efter nogle lidt finere vibrationer i luften, og så oplever jeg pludselig noget spøjst. Det er slet ikke som jeg har forventet det - jeg har søgt efter den samme varme og sitrende fornemmelse som jeg kan mærke i mine hænder under healing, men det er ikke dét, der er at finde i min klients aura.

Auraen føles helt anderledes - mere som en slags magnetfelt. Og den er meget meget fin - man skal virkelig være koncentreret for at opfange den. Jeg kan nærme den med mine hænder ganske langsomt, og på et tidspunkt oplever jeg en slags barriere eller "luftvæg". I området under den øverste sektion af den del af auraen, som jeg kan mærke, suges mine hænder ind mod klientens krop.

Auraen er nok større end det område, jeg selv kan opfange - jeg tror på en måde, at det kun er den inderste del af auraen, jeg mærker.

Man kan sagtens lære at mærke sin aura - læs beretninger fra et englekursus her!

Kroppen kalder
Jo mere koncentreret og rolig jeg er, desto bedre kan jeg mærke den og undgå at bryde igennem den. Jeg kan lade mine hænder glide langs auraen og følge dens bløde konturer. Det gør jeg, fordi jeg er nysgerrig. I nogle områder af auraen kan jeg mærke at mine hænder begynder at sitre og blive varme. Det føles som om at kroppen under de sitrende områder kalder på mine hænder.
 

MitUnivers.dks udsendte reporter healer Gitte
Så åndeligt kan det se
ud, når to journalister
healer hinanden


Det sker for eksempel lige over min klients hjerte - og så placerer jeg min hånd dér. Det er det sidste jeg når, inden vi igen samles i rundkreds for at fortælle om vores oplevelser.

Mens vi hver især får lov til at fortælle, kan jeg mærke, at mine hænder stadig brænder. Mine fingre er iskolde, men håndfladerne sitrer og vibrerer. Det gør de stadig i dag - og jeg har aldrig i mit liv prøvet at heale før.

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Jeg aner det virkelig ikke. Men måske er vi alle sammen de vildeste healere - det føles sådan.

Vi går rundt og knalder hardcore kærlig energi i mellemgulvet på hinanden konstant - samtidig kan man læse i avisen er en stor del af healerne er nogle svindlere. Avisen har vendt det hele på hovedet: Man skal virkelig være lavet af kold granit for ikke at kunne heale!

FAKTA

Lisel Vad Olsson er 28 år og uddannet reiki-mester - det vil sige at hun er autoriseret til at heale og undervise i healing.

Hun holder jævnligt begynder- og videregående kurser i reikihealing. Det koster 1800 kr. og tager en weekend.

Læs meget mere på hendes hjemmeside Lisels.dk

Læs mere om clairvoyance på udeoghjemme.dk