Skæbner

Sabine valgte sine plejeforældre

14. september 2009 af Søren Johannsen. Foto: Gregers Overvad
For tre år siden pakkede Sabine Wedel en taske med tøj og stak af hjemmefra. I stedet flyttede hun ind hos det ægtepar, hun altid har betragtet som sin rigtige familie.

LÆS OGSÅ:

I pleje hos mormor

For tre år siden pakkede Sabine Wedel, 18, sin skoletaske og en taske med tøj og stak af hjemmefra. Den ulykkelige pige kunne ikke længere holde ud at bo hjemme hos sin mor i Assens. I stedet flyttede hun ind hos det ægtepar, hun altid har betragtet som sin rigtige familie.

Tårerne løber ned ad kinderne på hende, når hun fortæller.
- Alt det, jeg ikke har haft med min egen mor og far, har jeg haft med Karin og Flemming. Alle de minder, jeg har, har jeg haft med dem. Et eller andet sted er de min rigtige mor og far, siger hun og tørrer øjnene.

62-årige Karin Olsen lægger kærligt en hånd på Sabines skulder og nusser den lidt.
- Vi betragter også dig som vores egen datter, lyder det blidt fra den tidligere lægesekretær, som i forvejen har to voksne børn og to børnebørn med Flemming, 62.

Det har aldtid været Sabines hjem
Parrets hjem i den lille by Ebberup mellem Hårby og Assens på Fyn er på mange måder Sabines barndomshjem. Det er også her, hun bor i dag.
Sabine begyndte at komme hos Karin og Flemming, som i sin tid arbejdede som revisor for Sabines forældre, allerede som helt lille. Da hun var to, gik forældrene fra hinanden, men Sabine fortsatte med at komme hos Karin og Flemming.
- Som jeg husker det, var vi her altid. Alle ferier, til jul og nytår, husker Sabine, som græd, når hun skulle hjem til sin mor.

Faktisk havde hun det så skidt, at det også gik ud over hendes skole.
Søndag den 21. maj for tre år siden kunne hun ikke mere.
- Jeg var ked af det og græd. Jeg tænkte, at nu kunne det være nok, fortæller Sabine, som pakkede en taske med tøj og stak af, hjem til Karin og Flemming. Siden har hun ikke set sin mor.

I dag er der endelig kommet ro på Sabines liv. Sidste år begyndte hun på HHX i Glamsbjerg. På et tidspunkt skal hun vel også flytte hjemme fra. Men det vil hun slet ikke tænke på nu.
- Jeg tror, jeg vil bo her, til jeg, til jeg skal på plejehjem, siger Sabine med et glimt i øjet.

[email protected]

Sponsoreret indhold