Skæbner

Sarahs søn ville ikke ammes: Det reddede hendes liv

20. februar 2017 Anne Kristensen
Arkivfoto: Pantherstock
Engelske Sarah Boyle undrede sig over, at hendes søn begyndte at græde demonstrativt, hver gang hun tilbød ham mælk fra sit højre bryst. Hun kontaktede derfor sundhedsplejersken, og det reddede hendes liv.

- Min sundhedsplejerske fortalte mig, at amning skaber en tæt kontakt mellem mor og barn. I mit tilfælde gjorde det mere end det – det reddede mit liv.

Sådan siger 26-årige Sarah Boyle fra Staffordshire, England, til avisen The Mirror.

Havde kræft i sit højre bryst

Hun ammede nemlig sin søn Teddy, men lagde pludselig mærke til, at han skreg utrøsteligt, hver gang hun tilbød ham mælk fra sit højre bryst. Amningen med venstre bryst gik derimod helt fint.

- Han ville ikke have noget at gøre med mit højre bryst. Han kunne ikke engang lide at blive krammet fra den side, fortæller Sarah, som derfor spurgte sin sundhedsplejerske til råds.

Mor ammer sin datter på 6 år

Da der ikke lod til at være en løsning på problemet, blev de sammen enige om, at Sarah skulle til konsultation på Royal Stoke University Hospital to uger senere. Her viste en scanning, at hun havde kræft i det højre bryst.

Reddede sin mors liv

- Kræften havde vokset i tre måneder – præcis den samme tid, som Teddy stoppede med at amme fra brystet. Teddy er min helt. Hvis det ikke var for ham, havde jeg aldrig haft mistanke om, at jeg havde kræft. Jeg er så stolt af Teddy over, at han gjorde mig opmærksom på problemet. Jeg følte, at Teddy prøvede at fortælle mig noget. Det er vel det, man kalder moderinstinkt, siger Sarah Boyle.

Jessica ammer sin venindes søn

Hun er nu halvvejs i sin kemoterapi og planlægger at få fjernet begge sine bryster, hvorefter de skal rekonstrueres ved en operation.

Måske smagte mælken anderledes?

Sarah ammer ikke længere Teddy pga. sin kræftbehandling, men hun er naturligvis glad for, at hun i sin tid ammede.

- Min sundhedsplejerske sagde, at det var meget heldigt, at jeg ammede. Ellers ville jeg nok ikke have opdaget min sygdom i tide. Han (sundhedsplejersken, red.) havde aldrig set noget lignende og var også forbløffet, fortæller Sarah.

Sådan opdager du brystkræft: Billede går verden rundt

Hun tror, at mælken fra det højre bryst smagte anderledes, og at det var derfor, at Teddy nægtede at tage imod den.

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold