Skæbner

Se fars hjerteskærende video efter søns selvmord

15. august 2016 af Anne Romanelli. Foto: Screendump
Den kun 13-årige Daniel Fitzpatrick fra New York hængte i torsdags sig selv efter årelang mobning. Nu har hans far delt en hjerteskærende appel til mobbere på sin Facebook-profil.

- Intet barn bør nogensinde gå igennem, hvad min søn gik igennem.

Sådan lyder det fra en grådkvalt Daniel Fitzpatrick i en aldeles hjerteskærende video, som han har lagt på sin Facebook-profil, efter at hans blot 13-årige søn, som også hed Daniel, i torsdags begik selvmord ved at hænge sig selv i et bælte på familiens loft.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skolepige begik selvmord ved en fejl

Daniel var i årevis blevet mobbet pga. sin vægt og sine karakterer på skolen Holy Angels Catholic Academy, og til sidst blev det for meget for ham.

Hans 45-årige far håber nu, at han med videoen kan få mobbere til at forstå, hvad mobning kan gøre ved et barn:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fik ingen hjælp mod mobning

Historien om den 13-årige Daniel er gået verden rundt, da han efterlod sig et gribende brev, hvor han fortæller, at han flere gange havde prøvet at stoppe mobningen ved at gå til lærerne på skolen – men at skolen intet gjorde for at hjælpe ham.

Silas Holst taler ud om mobning: Jeg gemte mig og græd

Brevet skrev Daniel allerede i juli, men han nåede aldrig at sende det til nogen, inden han i stedet valgte at tage sit liv.

- Det burde ikke være nødvendigt, at min søn skulle dø for at blive hørt, har Daniels mor, Maureen, sagt til New York Daily News.

Ønskede at dele sin historie

Her fortæller hun, at Daniel efter planen skulle starte på en ny skole, Xaverian High School i Brooklyn, til efteråret, men han ønskede først at sikre sig, at der blev skredet ind over for mobning på sin gamle skole.

Genial idé: Lærer bruger æbler mod mobning

- Mor, jeg vil have, at de ved, hvad de gjorde mod mig, og hvad de fik mig til at føle. Jeg vil have, at de hører min historie, husker Maureen sin søn sige til hende.

De blev stjerner trods mobning:

Stjerner trods mobning

Sådan opdager du mobning - og sådan gør du bagefter!

Tip: I bogen 'Børn skriver til børn om mobning' deler 23 børn og unge deres tanker om mobning. Bogen er skrevet til og af de mange børn, der har prøvet at blive mobbet. Den er for dem, som holder problemerne for sig selv for at skåne deres forældre eller frygter, at mobningen bliver endnu værre, hvis de 'sladrer'. For dem, der ikke kan lade være med at mobbe andre, og dem, der står på sidelinien og ikke går ind og hjælper den, der bliver mobbet. Mobbede børn kan her læse, at de ikke er alene i verden om at føle sig forkerte, ensomme og mindre værd.

Køb bogen her >>

Pige, der er ked af det
AOP

Sponsoreret indhold