Skæbner

Se hvad dreng i 1.klasse gjorde for sin kræftramte ven

30. januar 2015 af Karin Heurlin, foto youtube
Da Vincents bedste ven blev ramt af kræft i sommer, valgte han at gøre alt for at hjælpe. Se den rørende video her

Vincent går i første klasse og har netop tabt sine første mælketænder. Men selvom han stadig kun er en lille dreng, har han vist en kæmpe handlekraft som ven.

Bedste ven fik kræft

Vincent er bedste ven med klassekammeraten, Sach. De er den slags venner, som kan færdiggøre hinandens vittigheder, og som faktisk kun behøver kigge på hinanden for at bryde ud i brede, indforståede smil. Men denne sommer kom en næsten ubærlig alvor ind i deres vanskab. Sach blev ramt af kræft. Han havde fået leukæmi.

Ville i skole på trods af behandling

En sygdom, som naturligvis krævede mange indlæggelser og kemo, men alligevel kæmpede han sig i skole næsten hver dag. Han ville ikke gå glip af tiden med Vincent.

Vincent har også gjort alt, hvad han kunne for at opmuntre sin bedste ven. Ligesom han har sat sig imponerende godt ind i, hvad en kræftsygdom betyder, og i dag kan han tale detaljeret om hvide og røde blodlegemer med sin spinkle barnestemme.

Solgte tørklæde for at støtte sin ven

Han vil tydeligvis gøre alt for at få ham igennem. Da det gik op for ham, at Sachs behandling var dyr, begyndte han at sælge sin mors hjemmestrikkede tørklæder. Han kom af med omkring 20 og fik dermed samlet omkring 13000 kroner ind til sin bedste ven.

Det mest rørende øjeblik var dog den dag, Vincent kom ind i klassen med hue på. Da han trak den af, kunne hans klasselærer se, at han havde barberet alt sit hår af, så han var ligeså skaldet som sin ven.

- Han skulle ikke føle, han var den eneste uden hår, sagde han.
Se den rørende video om et helt fantastisk venskab mellem de to amerikanske drenge.

Sponsoreret indhold