Skæbner

Sebastian Klein: Jeg besøgte ikke mine forældres grav i fem år

8. november 2016 af Kristian Bo Eriksen
Foto: Steen Wrem
Tv-værten Sebastian Klein mistede sin mor, Lykke Nielsen, i 2006 og sin far, Jesper Klein, i 2011. I et nyt interview med Ude og Hjemme åbner han op om sin sorg og de ting, han fortryder i forbindelse med forældrenes kræftforløb.

– Det var faktisk lidt pinligt, for jeg havde glemt, hvor de lå. Jeg havde kun været her to gange før. Da min mor blev begravet og senere, da min far blev begravet. Og det er næsten fem år siden, siger tv-værten og dyreelskeren, Sebastian Klein, 44.

Han har netop skrevet en bog om sin opvækst, om sin mor, Lykke Nielsen, og specielt om sin far, Jesper Klein. ”Fra min faders skygge” hedder bogen, hvor han både sjovt, kærligt og følelsesfuldt fortæller om sin opvækst med både en kendt mor og far.

Karina Frimodt om sit kræftforløb: Alt ramlede

Det er også i bogen, han fortæller, at han først, da han var ved at være færdig med at skrive om sine forældre, fik taget sig sammen til at besøge deres gravsted.

Bange for følelser

Ikke fordi graven ligger langt fra Sebastians hverdag. Lykke Nielsen og Jesper Klein er nemlig begravet på Frelsers Kirkegaard på Amager, bare 5-10 minutters gåtur fra Sebastians hjem.

– Selvfølgelig er jeg virkelig ked af, at de døde. Jeg savner dem begge to. De var de vigtigste mennesker i mit liv, da jeg voksede op. Men jeg er nok lidt bange for følelser og ser det lidt på den måde, at de jo ikke rigtig er der. Det er jo bare en sten, siger Sebastian Klein.

Rørende fotos: Her klipper kræftramt Beverly Hills-stjerne alt sit hår af

Men Sebastian selv er ikke bare hård som en sten. Han taler kærligt om både sin mor og far.

Fortryder manglende støtte til mor

Og han fortryder i dag den måde, han agerede på i forbindelse med begge deres kræftforløb.

– Jeg fortryder, at jeg ikke gjorde mere for min mor. For jeg er overbevist om, at hun ikke fik den optimale behandling, da hun blev ramt af brystkræft. Jeg kunne for eksempel have sørget for, at hun var kommet til Tyskland, hvor de dengang var langt dygtigere til at behandle brystkræft. Men det gjorde jeg ikke. Da var jeg flyttet hjemmefra, var blevet gift og havde en søn. Jeg havde travlt med at opbygge mit eget liv, siger Sebastian Klein og fortsætter:

Video: Kræftsyg lærer får rørende afsked fra elever

- Jeg prøvede at trøste hende ved at sige, at det jo ikke var sikkert, at hun have kræft. Det kunne jo være så meget andet. Og selv da lægerne fandt ud af, at det var kræft, var jeg den, der hele tiden beroligede med, at det hele nok skulle gå. Sådan er jeg nok lidt. Jeg synes altid, glasset er halvt fyldt. Men det fortryder jeg i dag. Jeg er bitter over, at der ikke blev gjort mere for hende. Min mor kunne godt have overlevet. For hun fik ikke kemoterapi, fordi lægerne var sikre på, at hun var gået i overgangsalderen og derfor ikke behøvede kemo.

Var der ikke, da far døde

Sebastian Klein fortryder også, at han ikke var der, da hans far døde.

– Da min far blev syg, var han allerede så hårdt angrebet, at der bare ikke var noget at gøre. Han fik kræft i bugspytkirtlen og var så syg og svækket, at lægerne opgav at operere. Så i hans tilfælde havde det ikke hjulpet at søge hjælp et andet sted. Til gengæld er der så noget andet, jeg fortryder. Min far døde, uden at jeg var til stede, fortæller han og uddyber:

Jane Aamund: Jeg døde to gange for 14 dage siden

- Jeg var taget hjem, fordi jeg trængte til at slappe af. Jeg blev ringet op og fik besked på, at jeg nok hellere måtte komme. Selv om jeg hastede til det hospice, hvor han var, kom jeg fem minutter for sent. Jeg skulle jo bare være blevet. Jeg havde lovet ham, og jeg havde lovet mig selv, at jeg skulle være der, når han døde. Det var jeg ikke.

Og så fortryder Sebastian, at han overhovedet lod sin far indlægge på et hospice. Han skulle have haft lov at dø hjemme i huset på Amager.

I Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 9. november 2016, kan du læse hele interviewet med Sebastian Klein. Om den nedtur, som ramte ham efter forældrenes død. Om hans fars selvmordsforsøg. Og om hans ukendte søster.

Her kan du se billeder af Sebastian Klein og hans familie:

Sebastian Klein savner sine forældre

Sponsoreret indhold