Skæbner

Seje Dana beviser, at en stor krop kan være smidig og veltrænet

8. februar 2016 Louise Soegaard
Se den imponerende video af Dana Frasetti, som dyrker yoga. Dana vejede mere end 150 kilo, da hun indså, hun var nød til at behandle sin krop bedre. Hun tabte sig ved hjælp af motion i et fitnesscenter. Men det var først, da hun opdagede yogaen, hun endelig kunne slutte fred med sin krop. Nu hjælper Dana kvinder med at lære at elske sig selv uanset størrelse.

Dana Falsetti fra New Hope, Pensylvania har opnået så stor en popularitet med sin body-possitive yoga, at hun har startet en online-kursus for kvinder som hende selv.

Hun beskriver, hvordan hun lærte at elske sin krop og styre sit overspiseri via yoga.

Læs også: Ung mor tog på for at elske sin krop. Se hvor smuk Taryn blev

-Jeg oplevede min første yoga-time efter år med overspisning og lavt selvværd. Efter år med angst og depression og efter år med en vægt, som røg op og ned som en yoyo uden jeg nogensinde fandt fred med min krop.

-På et tidspunkt, da jeg var tungest og vejede 150 kilo var jeg samtidig mere ulykkelig end nogensinde. Jeg troede, at de to ting hang sammen, så jeg meldte mig ind i et fitnesscenter i håbet om at ændre mit humør. Men selv om jeg tabte mig meget, opdagede jeg, at min nye tyndere krop og de mange tomme komplimenter ikke havde ændret noget. Jeg var stadig mig. Jeg havde taget alle mine dårlige vaner, min frygt og mine tanker med i min nye krop.

Yoga gav fred

-Så jeg deltog i en yogatime som en sidste udvej. Jeg vidste, at jeg søgte noget andet, og jeg tror, at det i virkeligheden var fred. Jeg husker den første time meget tydeligt. Da jeg gik ind i lokalet, havde jeg ikke kun den største krop. Jeg var også den eneste nybegynder, og yoga var svært. Jeg kunne ikke stå i ”hunden” i mere end få sekunder, og mine skuldre brændte. Imens stod alle andre i rummet omkring mig på hovedet i forskellige utrolige stillinger, som om det ikke var noget problem. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at det ville jeg aldrig kunne. Jeg troede at min krop var min hindring. Men jeg lærte med tiden, at kun mit hoved sætter grænserne for, hvad jeg kan gøre.

Læs også: Du er allerede bikiniklar. Se selv denne reklamevideo med smukke plus-size model Denise Bidot i bikinier.

Størrelse er ligegyldig

-Mange tror, at kun tynde og smidige mennesker kan dyrke yoga. Men hør mig, når jeg påstår, at yoga er for alle. Vores kroppe ændrer sig og udvikler sig hver dag. Den fysiske træning er blot et udtryk for den mentale ændring. Yoga er en spirituel træning, som gør det muligt for dig at være dig selv og se dig selv. Din krop afgør ikke, om du kan dyrke yoga, for din krop er i konstant udvikling. Start på yoga, hvis du bekymrer dig for, hvordan du har det – ikke hvordan du ser ud. Giv dig selv en chance.

Du kan læse mere om Dana Falsetti på hendes hjemmeside her og følge hendes undervisning, hvis du er blevet inspireret.

Sponsoreret indhold