Skæbner

Sensation: Enæggede trillinger, hvoraf to er siamesiske, født i Texas

19. maj 2015 Louise Soegaard
Ikke nok med at de tre nyfødte piger Scarlett, Catalina og Ximena er noget så sjældent som enæggede trillinger, så er to af pigerne siamesiske. Det gør pigernes fødsel til en sensation.

Parret Silvia og Paul blev glædeligt overraskede, da de opdagede, at Silvia ventede trillinger. Men glæden blev vendt til bekymring, da det viste sig, at to af pigerne var sammenvoksede.

- Jeg må indrømme, at jeg græd. Ikke på grund af, hvordan pigerne så ud. Men fordi lægerne sagde, vi måtte forberede os på, at vores siamesiske piger kunne dø efter fødslen. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan give dem det bedste liv. Jeg håber bare, vi får lov at beholde dem, fortæller Silvia Hernandez til ABC news.

Hun var indlagt to måneder før trillingerne blev født, fordi hendes enorme mave gjorde det umuligt for hende at bevæge sig. Ligesom der var fare for, at hun skulle gå i fødsel for tidligt. Alle tre piger vejede 1800 gram, da de kom til verden i lørdags på Corpus Christi Medical Center i Texas, USA. Fødslen, som var et planlagt kejsersnit, foregik få dage før den fastsatte dato, fordi Silvia fik veer i uge 34.

Selv om antallet af trillingefødsler er steget på grund af stigende fertilitetsbehandling i den vestlige verden, er det stadig uhyre sjældent, at der bliver født enæggede trillinger lavet på naturlig vis. Det sker kun i en ud af en million fødsler. Kun en ud af seks trillingegraviditeter bliver til tre børn af samme køn. Siamesiske tvillinger ses i en ud af 200.000 fødsler, og de har kun 35% chance for at overleve deres første dag. Statistisk set betyder det, at chancen for at få identiske trillinger, hvoraf de to er siamesiske, er cirka en ud af 50 millioner. Ergo er Scarlett, Catalina og Ximenas fødsel en vaskeægte sensation.

Læs også: Bine valgte at få endnu et donorbarn. Det blev til trillinger, så nu er Bine selvvalgt alenemor til 4

Mens Silvia kommer sig over operationen sammen med den ene datter, passer hendes mand, Paul Torres, de to sammenvoksede piger på et andet hospital - det særlige børnehospital Driscoll Childrens Hospital også i Texas. Parrets treårige søn bliver passet af sine bedsteforældre.

Endnu er de siamesiske trillinger for små til at blive sepereret. De er sammenvoksede ved hoften, og de har allerede været igennem deres første operation, hvor lægerne skulle tjekke, om deres kropsvæsker flød, som de skal. At der ikke var nogle blokeringer på grund af pigernes sammenvoksning. Når de bliver mellem et halvt og et helt år, skal de skilles ad.

-Vores piger føles som en gave fra Gud. Han har sendt os tre engle, og vi vil elske dem uanset, hvordan de ser ud, siger Paul Torres.

Sponsoreret indhold