Skæbner

Sheila solgte sin krop i 10 år

26. februar 2018 af Caroline Larsen, Søren Lamberth
Sheila var blot 19 år, da hun efter en hård barndom med svigt og seksuelle krænkelser begyndte at prostituere sig. I begyndelsen var hun forblændet af pengene og anerkendelsen, senere blev det en barsk virkelighed for at betale huslejen, og først da hun mødte kærligheden i form af sin lille søn, blev hendes liv ændret.

Sheila er 19 år og hamrende nervøs. Hendes krop ryster som et espeløv, og hun kan tydeligt høre sit hjerte, der med hurtige slag galoperer derudad. Hun har stramt tøj på og sorte stiletter. Hun tager imod en mand, der påstår, at han er læge, og fører ham ind i et rødt rum med en seng, hvor vinduerne er forseglet med brædder. Der kommer ikke en eneste lysstråle ind. Luften er indelukket, og der lugter af en blanding af gummi, sved og stearinlys.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sheila klæder sig kejtet af og sætter sig forsigtigt på sengen. Hun er lige ved at besvime. Hun samler alt sit indre mod og tænker, at når hun har sagt a, må hun også sige b.

Det er hurtigt overstået, og bagefter er Sheila lettet og trækker vejret helt ned i maven.

Det var hendes første kunde som prostitueret, og efterfølgende kom der mange flere.

Nej eksisterede ikke

– Dengang syntes jeg ikke, at det var noget stort offer. Jeg var forblændet af pengene og anerkendelsen, som jeg ikke var vant til at få. Jeg har aldrig taget et aktivt valg om at blive prostitueret, men det var dér, jeg følte, at jeg hørte til, fortæller den nu 49-årige Sheila Sofie Xenia Parson fra Sorø.

For 30 år siden gik hun ind i prostitutionsbranchen som et naturligt led efter en barndom med svigt og seksuelle krænkelser. Hun er vokset op i en familie, hvor der var langt mellem omsorg og trøstende ord.

Hendes far forsvandt, da hun var ganske spæd og ønskede ikke at have kontakt med hende. Da hun var knap 6 måneder, blev hun anbragt på børnehjem, fordi hendes mor ikke kunne overskue hverdagen som alenemor med to små børn.

Men det var ikke en tryg barndom, hun kunne se frem til, for i barndommen blev hun udsat for seksuelle krænkelser, der fulgte hende langt ind i voksenlivet.

Hendes personlige grænser blev gang på gang overskredet, og hun voksede op med troen på, at hun ikke kunne sige fra.

Læs også: Tina blev seksuelt misbrugt

Hadede tirsdage

Hun var 19 år, da hun flyttede ind hos sin jævnaldrende kusine efter et forlist kæresteforhold. Kusinen arbejdede som telefondame på et bordel på Vesterbro og skaffede et arbejde til Sheila, der blev hendes første møde med prostitution. Og et møde, der fik stor betydning for resten af Sheilas liv.

Hun sad i køkkenet i en lille treværelseslejlighed og skulle besvare telefonen. Den første prostituerede, hun solgte til en kunde, var en polsk kvinde. Og derfra var skridtet til selv at blive prostitueret ikke langt, da hun fik mange tilbud fra kunderne.

Sheila var også fascineret af de mange penge, som pigerne hurtigt kunne tjene på en dag. Når hun gik hjem med 300 kroner i lommen, kunne de prostituerede ofte gå hjem 3.000 kroner rigere. Det var fristende, og efter længere tids overvejelser lagde Sheila følelserne på hylden og begyndte som prostitueret. Hun arbejdede dog kun én gang om ugen på bordel, da det var nok til at betale de månedlige regninger.

– Jeg hadede tirsdage, for det var altid der, jeg arbejdede. Jeg ville bare have mine vagter overstået. Jeg har aldrig afvist en kunde, for min husleje skulle betales. Jeg skammede mig ikke over mit erhverv, men man kan ikke kalde mig for en lykkelig luder, siger Sheila.

Solgt som slave

I begyndelsen blev hun solgt som slave, hvor kunden var den dominerende, der gav ordre. Det var en rolle, som hun kunne genkende fra sin barndom, hvor hun var vant til at adlyde uden at gøre modstand. Hun skulle tage imod ordrer, fornærmelser og smerte uden at græde.

I løbet af kort tid blev sex en byttehandel, hvor hun talte økonomien op i kunder. Hvis hun havde en ubetalt regning, begyndte hun at tælle, hvor mange det var nødvendigt at gå i seng med.

Hun husker også, hvordan hun flere gange nærmest blev nødt til at holde vejret, når mændene lugtede af gammel sved. Hun valgte aldrig kunderne selv, for de kom til hende, og hun kunne aldrig vide, hvem der kom ind ad døren.

– 90 procent af kunderne var til helt almindelig blid sex, men det var meget forskellige kunder, der kom. Alt lige fra helt unge drenge, der brugte sparepengene, til gamle mænd. Det var både ham i jakkesæt og ham i joggingtøj samt lyse og mørke, forklarer Sheila, når hun ser tilbage på sine 10 år i prostitution.

Ubetinget kærlighed

Jobbet som prostitueret førte dog ikke kun dårlige ting med sig, da hun også mødte manden til sit første barn. Han var ikke kunde, men derimod med sin daværende kæreste til jobsamtale, da hun søgte arbejde på bordellet.

Han og Sheila begyndte som venner, indtil de blev stormende forelskede, og kort efter flyttede de sammen, og Sheila blev gravid med deres ønskebarn.

– Jeg var smaskforelsket og kunne se os sammen 20 år ud i fremtiden, selv om det kun varede i otte måneder. Tilværelsen tegnede lys, men vi levede kun på den lyserøde sky i ganske kort tid. Jeg har aldrig fortrudt det, for ellers ville jeg ikke have fået min skønne søn, siger Sheila, der i dag er mor til tre børn.

Kærligheden holdt kun ganske kort, da kæresten ændrede sig til en jaloux kæreste, der fulgte hende overalt. Men selv om kærligheden var kortvarig, voksede Sheilas kærlighed til barnet i takt med, at maven blev større. Kærligheden til det kommende barn fik også Sheila til at sige sit job op som prostitueret og i stedet sortere post om natten for Post Danmark.

Læs også: 4-årige Marius spreder glæde

Min søn er mit livs mirakel

En sommerdag i 1994 kom en lille dreng til verden fem uger for tidligt. I det øjeblik, Sheila fik sin søn i armene, mærkede hun en intens kærlighed, som hun aldrig havde oplevet før. Hendes hjerte var ved at eksplodere og hun kunne ikke slippe øjnene fra det mirakel, hun lige havde oplevet.

– Min søn gav mig fornyet energi. Han fik mig til at indse, at livet er smukt. Jeg oplevede en ubetinget kærlighed. Jeg skulle ikke længere forære en mand noget for at opleve kærlighed, fortæller Sheila med tårer i øjnene.

Fra det øjeblik var Sheila og hendes søn uadskillelige, og som lille hang han altid i en bæresele på Sheilas mave. Hun hørte tit enlige mødre klage over, hvor hårdt det var, men det forstod Sheila ikke, for hun måtte være verdens lykkeligste alenemor. Derfor var det også kun hende og hendes søn de første ni år af sønnens liv. Han blev manden i hendes liv, og han levede sig til fulde ind i rollen. Som lille sad han i sin lille lænestol med avisen på hovedet og en lakridspibe i munden.

– Det var fantastisk at have en dreng, der var på min side og ikke ville mig noget ondt. Han ville ikke have andet end min kærlighed, som var let at give, smiler Sheila.

I takt med at sønnen voksede, bankede virkeligheden på med regninger, der skulle betales. Hun ville gøre alt for at give sin søn et godt liv, så derfor vendte hun tilbage til prostitution. Hun ville ikke sælge sin krop, men så ingen anden udvej for at klare udgifterne.

Hver tirsdag blev sønnen hentet og passet af en af Sheilas veninder. Det var en fast rutine i mange år.

Bange for at dø

Livet som prostitueret var hårdt, og Sheila blev både fysisk og psykisk slidt. Det var et liv med grænseoverskridende kunder og stoffer.

Det hele kulminerede, da hun blev overfaldet af en narkopåvirket russer på arbejde. Sheila solgte sig til en halv time på lagenet for 100 dollar med russeren, som viste sig at være aggressiv. Da det bankede på døren efter en halv time, tog han hårdt fat i Sheila, som dog formåede at gribe fat i dørhåndtaget og løbe ud til telefondamen bag disken. Russeren var helt rød i hovedet og råbte russiske gloser, mens han smadrede en messinglysestage ned i glasdisken, der splintredes i tusinde stykker. Bagefter knyttede han hånden og slog Sheila i ansigtet med en sådan kraft, at hun væltede bagover og gik ud som et lys.

Efter den voldsomme oplevelse besluttede Sheila helt at stoppe som prostitueret, da hun frygtede for sit liv. Hun lovede dog at blive måneden ud, til de havde fundet en afløser. Men hver gang det ringede på døren, hamrede hendes hjerte af skræk. Men hun kom gennem perioden, og oplevelsen havde skræmt hende så meget, at hun aldrig vendte tilbage som prostitueret.

Sammen med den beslutning valgte Sheila at flytte fra København til Sorø for at komme væk og begynde på en frisk. Hun ville lægge fortiden bag sig og ikke bekymre sig om at møde tidligere kunder på gaden. Det blev starten på en helt ny tilværelse, hvor hun forelskede sig i manden i sit liv, Tommy. Han var den første mand, hvor Sheila åbent og ærligt fortalte om sin fortid uden at blive mødt af fordømmelse.

Efter Sheila havde fortalt alt om sin fortid til Tommy, ville hun også indvie sin ældste søn i sin årelange hemmelighed.

Sønnen er det menneske, der er allertætteste på Sheila, men alligevel kendte han intet til sin mors fortid. Hun havde behov for, at hendes søn vidste, hvem hun var som menneske og ikke blot som mor.

Så hun besluttede at skrive det hele ned i et brev til sønnen, som i dag er 23 år. Men efterhånden som den ene side afløste den anden, voksede det til en hudløs ærlig bog om Sheilas barndom og liv som prostitueret. Bogen ”Krumspring” henviser til den måde, Sheilas liv har udformet sig på, hvor det ene krumspring blev efterfulgt af det andet.

Del dine lig i lasten

– Jeg ville ikke gå og skjule noget, der har været så stor en del af mit liv. Det har jo været med til at forme, hvem jeg er i dag. Da min søn var halvvejs igennem brevet, ringede han og sagde, at han stadig elsker mig. Det var en enorm lettelse, siger Sheila, hvis søn ikke havde nogen mistanke til, at hans mor havde levet et liv i det røde lampeskær, før han læste bogen.

Først da Sheila stod frem og åbent fortalte om sine år som prostitueret, kunne hun for alvor lægge fortiden bag sig. Det har hjulpet hende til at bearbejde sit liv og har fungeret som selvterapi at få det hele skrevet ned.

– Jeg ønsker at dele mine lig i lasten, så det kan inspirere andre til at dele deres. Jeg ønsker at få dialogen i gang i samfundet, for det hjælper at tale sammen. Vi skal kunne dele vores tanker og følelser uden at blive stemplet eller være tabubelagt, forklarer Sheila.

Brevet til hendes søn har hjulpet hende til der, hvor hun er i dag. Hun har sin familie og er sammen med den mand, som hun vil tilbringe resten af sit liv med. Sheila vil også dele ud af sine erfaringer og hjælpe andre, og derfor er hun ved at uddanne sig til parterapeut og sexolog.

Sponsoreret indhold