Skæbner

Signes mand og mor begik selvmord

28. februar 2017 Marianne Knudsen
Jacob Ljørring
Da Signe var 24 år, begik hendes mand selvmord. Og for to år siden blev Signe igen ramt af selvmord i den nærmeste familie – denne gang var det hendes mor, der længe havde truet med at tage sit liv.
Signe Lykkes mand og mor begik selvmord

Den aften, Signe flygtede fra hjemmet med deres to små børn, havde hendes mand Fridtjof truet med at tage sit liv.

– To dage efter ringede han til min søster og spurgte, om jeg kom hjem igen. Da jeg sagde, at jeg ikke turde, truede han igen med selvmord. Samme aften kl. 20.47 mærkede jeg en kold vind i min søsters stue, og min søn på 1 år vågnede skrigende. "Nu har han gjort det", sagde jeg til min søster.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sms'er afslører: Michelle pressede sin kæreste til selvmord

Var maniodepressiv

Signe fik ret. Fridtjof havde hængt sig i entreen. Han var 17 år ældre end hun, og de nåede at få to børn, Cecilie, som var knap 3 år, og Uno, som var 1, da deres far tog sit liv i 1994.

Fridtjof var maniodepressiv, og det betød, at han i perioder var oppe og i perioder nede. Han udviklede et misbrug og truede endda på et tidspunkt Signe med en kniv.

- Jeg faldt for Fridtjof, fordi han var charmerende og sjov, og så var der noget trygt ved ham, fordi han var så meget ældre. Han var en slags erstatning for min far, som jeg mistede, da jeg var 13 år. Dengang gik min verden i tusinde stykker, fortæller Signe.

Vandt millioner og begik selvmord

Psykisk ustabil mor

Hendes far døde af lungekræft, der havde bredt sig til leveren. Han blev kun 48 år, og da han døde, blev Signes mor ude af sig selv af sorg.

– Min mor formåede aldrig rigtig at værdsætte livet. Da hun blev alene for anden gang efter først at have mistet sit livs kærlighed og siden sin nye mand til kræften, var det svært for mig at tage mig af hende. Mor fik aldrig en diagnose, men hun var altid psykisk ustabil. Hun var manipulerende og ville bestemme alt. Hun havde en evne til at skabe drama og så splid mellem os fire børn og samtidig have ondt af sig selv, fortæller Signe.

Jeg har valgt at dø den 1. november

Hendes mor talte tit om at få fred ved at tage sit eget liv. Hun forsøgte selvmord med piller og ved at skære i sine håndled, men overlevede begge forsøg. Måske derfor tyede hun til sidst til samme metode som sin afdøde svigersøn...

Læs hele Signes historie i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 1. marts 2017.

Her kan du se nogle billeder af Signe og hendes familie:

Signes mand og mor begik selvmord

Sponsoreret indhold