Skæbner

Sigrid blev misbrugt: Jeg dræbte min far

26. oktober 2016 af Redaktionen
Foto: Morten Mejnecke
Sigrid Beate var en lille pige, der ikke forstod, at hendes far begik overgreb mod hende. Som voksen ville hun begå selvmord. I stedet tog hun livet af sin far.

Vi skal tilbage til midten af 70’erne. Sigrid Beate er en livsglad lille pige på 6 år.

Hun er den yngste i søskendeflokken på tre piger og to drenge i den norske by Holmestrand, men hun er også fars pige.

Alt virker perfekt hos småbørnsfamilien. Men idyllen er falsk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

10 år med seksuelt misbrug

– En aften kommer far ind til mig på mit værelse. Han begynder at røre ved mig. Jeg tror, det er normalt, og har ikke lyst til at afvise ham. Han gør ting ved mig, som jeg for evigt vil føle skam over. Det er begyndelsen på 10 års seksuelt misbrug. Ingen fatter mistanke i løbet af de år, fortæller Sigrid Beate.

Ingrids sorg: Min søster blev henrettet af sin ekskæreste

Hun ved ikke, hvor mange gange hendes far begik seksuelle overgreb mod hende. Men det var tit, og det skete altid, når far og datter var alene – som oftest på hendes værelse eller i stalden.

– Jeg kunne lide at have med heste at gøre, men heller ikke der fik jeg fred. Far fortalte, at jeg var hans prinsesse. Jeg holdt meget af min far, men jeg var hele tiden bange for at være alene med ham. For så vidste jeg, hvad der ville ske, selv om der kunne gå uger mellem overgrebene.

Sagde fra som teenager

Som teenager fik hun en kæreste – og det gik op for hende, at det, faren gjorde, ikke var normalt.

Bubber møder Katja: Min far misbrugte mig hver tirsdag

– Jeg sagde fra og bad ham om at holde op. Han var blevet syg og var ikke længere så stærk. Jeg følte, at jeg kunne modsige ham uden at risikere noget. Alligevel prøvede han sig på mig mange år senere. Men da var jeg 27 år gammel og blevet mor. Og jeg indså, at det ikke var mig, der var noget galt med. Jeg stod med min egen søn i mine arme og tænkte, at denne her lille baby har jeg ansvaret for. Der må aldrig ske ham sådan noget, kan jeg huske, at jeg tænkte, siger Sigrid Beate.

Ville begå selvmord

Hun begyndte at gå i terapi. Tanken var, at professionel hjælp ville styrke hende i rollen som småbørnsmor. Der var ingen i familien, som kendte den hemmelighed, hun bar på.

– Jeg gik med tanker om at tage mit eget liv. Jeg ville tage ud på fjorden og drukne mig. Jeg ville have, det skulle se ud som en ulykke, så ingen skulle få at vide, hvad jeg havde oplevet. Det føltes bedst på den måde. Skammen og skyldfølelsen var der stadig, husker Sigrid Beate.

Jeg blev solgt til sex som barn

Til en fest den 22. juli 2000 hos en af sine søstre havde Sigrid Beate bestemt sig for at begå selvmord.

Hun havde fået fat på noget amfetamin for at få mod til at gøre det. Søstrenes mor var også til stede ved festen.

Søster også udsat for overgreb

Og før Sigrid Beate nåede at gøre noget som helst, tog moren sine to døtre med sig og opsøgte deres far. Det viste sig, at Sigrid Beates søster også havde været udsat for farens overgreb.

Der opstod et skænderi, da facaden krakelerede – og søsteren fortalte, hvad han har gjort mod dem.

Her er de pædofiles hemmelige symboler

– Vi havnede i et slagsmål ude på trappen. Vi faldt alle sammen, og jeg havnede oven på min far. Minderne om det, han gjorde mod mig, kom op i mig igen. Jeg husker ikke, hvad der skete, men jeg er blevet dømt for at have dræbt ham med kniv. Jeg husker, at jeg var skæv af narko, men jeg husker ikke knivstikkeriet. Jeg er ikke stolt af det, der skete. Det var helt afgjort ikke planlagt. Nu vælger jeg at fokusere på fremtiden, ikke på det, der skete den aften. Jeg trak en kniv. Far døde. Han var med et ude af mit liv, siger Sigrid Beate.

7 års fængsel

Hun blev idømt syv års fængsel for overlagt mord. Moren og søsteren var også sigtede en overgang, men sigtelsen blev frafaldet.

Mens Sigrid Beate sad i fængsel, var det hendes mor og hendes barns far, der deltes om at have hendes søn på 4 år. Under afsoningen blev hun igen gravid med den samme mand, som er far til hendes første barn.

Amanda fik barn med sin kidnapper

Sigrid Beate afsonede halvdelen af straffen, før hun blev løsladt på grund af god opførsel, og fordi hun havde to børn.

Vil hjælpe andre i samme situation

I fængslet begyndte Sigrid Beate at skrive de notater som nu, 12 år senere, har resulteret i bogen ”Pappas prinsesse”.

Den er en stærk fortælling om en lille pige, der blev seksuelt misbrugt af sin egen far i 10 år.

– Jeg ville skrive bogen for at takke mine allernærmeste for, at jeg får lov til at fortælle min sindsoprivende historie, og for at takke dem, som hjalp min søn, mens jeg sad inde. Jeg ved, der er mange historier som min. Jeg ønsker med denne bog at hjælpe andre, der har været i samme situation, hvad enten de er ofre, pårørende eller overgribere, siger Sigrid Beate.

Sponsoreret indhold