Skæbner

Skilsmissen betød intet, da Cille blev syg

24. november 2015 Karin Heurlin
Da 9-årige Cille blev ramt af kræft, rykkede familien Christensen tæt sammen. Så betød forældrenes skilsmisse pludselig ikke noget. Bubber har i denne uge mødt Cille og hendes far, mor og storebror, som på hver deres måde kom til at spille en helt særlig rolle for Cilles overlevelse

Hvor mange skilsmisseforældre bekriger hinanden i årevis, så gjorde Karin og Claus fra Kragelund ved Silkeborg præcis det modsatte. Da deres datter Cille blev ramt af kræft for to år siden, startede et fantastisk samarbejde mellem dem, som Cille i dag er dybt taknemmelig for. Det betød nemlig så meget for den dengang ni-årige pige.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg er så glad for, at min mor og far kunne tale så godt sammen. Det var der nogle forældre, der ikke kunne på afdelingen. Jeg har også spurgt, om de ikke kunne finde sammen igen, siger Cille i et stort interview med Bubber i denne uges udgave af Ude og Hjemme.

Karin og Claus finder nu ikke sammen igen. Men de værdsætter hinanden på en måde, som mange andre fraskilte godt kunne lære af.

- Indtil jeg dør, vil jeg stå ved, at mine børn har den bedste mor. Karin troede fra start, at det nok skulle gå. Det vil jeg aldrig nogen sinde glemme hende for. Hun var kaptajn under hele Cilles sygdom og holdt skibet på ret kurs, mens vi andre bare var matroser, der løb rundt, siger Claus.

Familien har været igennem et ekstremt hårdt forløb, hvor Cille har svævet mellem liv og død. I den situationen er der kun en vej frem.

- Når ens barn bliver syg, må man sætte alt andet til side. Så nytter det ikke noget, at man sidder på en lille stue og ikke kan tale sammen, siger Karin, som i dag ikke bare er taknemmelig for sit forhold til eksmanden. Også hendes omgangskreds har været guld værd, når de er kommet forbi med aftensmad i foliebakker, når de har ordnet blomsterne på terrassen – eller da en veninde tog storebror Christian med på sommerferie.

Christian har også været igennem en hård tid, da Cille blev syg og han pludselig skulle klare sig selv meget af tiden. Men han kom til at spille en helt afgørende rolle for Cilles overlevelse. Faktisk reddede han hendes liv. Læs hele den gribende historie i Ude og Hjemme

Sponsoreret indhold