Skæbner

Skolen vil forbyde blind pige at bruge sin stok

14. december 2015 af Søren Johannesen. Foto: Polfoto
En 7-årig blind pige må famle sig frem, når hun er i skole, for skolen vil forbyde hende at bruge sin hvide stok.

Hvis det ikke var fordi, det er så himmelråbende urimeligt, ville det næsten være grinagtigt. En skole i England har for nylig bedt en 7-årig blind pige om ikke længere at tage sin hvide stok med i skole – fordi de andre elever og lærerne risikerer at falde over den og komme til skade!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ja, man tager sig til hovedet, men det er altså skolens beslutning, som er baseret på en såkaldt ”sundheds- og sikkerhedsvurdering”, som skoleledelsen har fået lavet.

LÆS OGSÅ: 8-årige Safyre mistede hele sin familie. Her er hvad hun ønsker sig til jul

I stedet tilbyder skolen, Hambrook Primary School i Bristol, den blinde pige ”100 procent voksen-støtte” og påpeger, at hun bør kunne navigere rundt på skolens gange ved hjælp af gelændere!

7-årige Lily-Grace Hooper blev ramt af en blodprop få dage efter fødslen. Den har betydet, at hun mistede synet fuldstændig på det ene øje og kun kan se lidt lys og farve med det andet.

Kort før jul i fjor bad hun sin mor om en stok, og i april i år begyndte hun at bruge den i skolen også.

– Den er nærmest blevet en forlængelse af hendes arm. Hun har ikke haft nogen problemer med den, og hverken de andre elever eller deres forældre har klaget over den. Tværtimod har alle støttet hende. Jeg forstår virkelig ikke skolen. Lily-Grace har brug for sin stok, når hun går til og fra skole, og når hun er på skolen eller på legepladsen, siger hendes mor, Kristy Hooper, til avisen The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Ena efter Vild med dans: Jo – jeg har tabt mig

Blødt op

– Jeg er rasende. Hvad med min lille piges sundhed og sikkerhed? Det er latterligt. Hvis man tog stokken fra en blind voksen, ville alle sige, at det var diskrimination, fortsætter hun.

Flere blinde-organisationer i England støtter Lily-Grace og Kristy. Ikke mindst fordi en stok gør en pige som Lily-Grace meget mere uafhængig, hvilket er en vigtig del af udviklingen også for blinde børn.

Alligevel holder skolen – indtil videre – fast.

– Vi bliver nødt til at se på sikkerheden for alle vores elever, siger en af skolens lærere, Jo Dent, til The Telegraph og henviser til sundheds- og sikkerheds-rapporten.

LÆS OGSÅ: Nicole ramt af kræft: Mobbet på nettet

Efter sagen er kommet frem i medierne, er skoleledelsen heldigvis blødt lidt op.

– Vi vil gerne løse denne sag så hurtigt som muligt. Eleven har altså heller ikke fået forbud mod at tage stokken med i skole. Vi har blot bedt hende om ikke at benytte den på skolen midlertidigt, indtil vi har haft mulighed for at mødes med forældrene og diskutere situationen, forklarer Jo Dent.

Hvordan det hele ender, må tiden vise. Man kan håbe, det går som i de fleste juleeventyr, og at alting ordner sig til sidst. Andet ville da være fuldstændig gak-gak.

Sponsoreret indhold