Skæbner

Slangepigen Anniqas turbulente liv

7. december 2016 Anne Kristensen
Foto: AOP, Polfoto og privat
Slangepigen Anniqas liv har bugtet sig lige så meget som hendes kæledyr – med op- og nedture, seksuelle overgreb, alkoholisme, skilsmisser og sygdom.
Slangepigen Anniqa

Følgende er skrevet af Jørgen de Mylius, som i en ny serie i Ude og Hjemme fortæller anekdoter om schlagermusikkens største stjerner:

Anniqa Forrs er navnet. I Danmark bedst kendt som slangepigen Anniqa.

Slanger og sang var hendes varemærke for det store danske publikum. For en mindre skare træner, muskelpige og inspiration for mange kvinder, der gerne ville have både smidighed, muskler og en flot kvindekrop. Hun var en af de første kvindelige bodybuildere, trænede masser af kvinder og kunne på et tidspunkt optræde med en kombination af slange-, slager- og bodybuilder-show.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forældrene ville stoppe Keld og Hildas forhold

Det var nyt. Det var frækt. Men prisen har været høj.

Livet har bugtet sig for slangepigen Anniqa

Anniqa har på mange måder knyttet sig til de forkerte på de forkerte tidspunkter, og selv om hun har haft mange triumfer og opture, har det været et turbulent liv. Som hun skriver i forordet til sin selvbiografi "Anniqa":

- Når jeg ser tilbage, er der en form for gentagelser af episoder i mit liv, bare med forskellige mennesker. Specielt gentagelser med mændene i mit liv og ikke mindst med de intime og seksuelle begivenheder.

Her kan du købe billetter til Dansktop Prisen 2017 >>

Djævlens barn

Anniqa er født nær midnatssolen og polarcirklen i byen Piteå i Sveriges nordligste kommune,. Det er en stor by, i dag hjemsted for en berømt sommer- musikfestival, men i 50’erne var det svært for folk uden nævneværdig uddannelse at få sig et rimeligt job.

Jodle Birge: Fra triumf til tragedie

Anniqas far drak familien fra hus og hjem, og hendes mor var dybt religiøs og ret arrig over datterens voksende interesse for at synge ved skole- og byfester. Hun kaldte Anniqa for djævlens barn, når hun stillede op med tidens popsange.

Hun lavede også teatergrupper og meldte sig ind i byens styrkeløfterklub, hvor tunge drenge beundrede stedets eneste pige, og på den måde fik hun lidt af den anerkendelse, hun manglede på hjemmefronten.

Som 12-årig mødte hun en fyr, der havde en python, som han gerne ville af med. Så Anniqa tjente penge som babysitter og kunne betale for slangen. Den blev hendes bedste ven og begyndelsen på en livslang kærlighed til slanger.

Nina & Frederik: Fra verdensstjerner til svindel og mord

Seksuelle overgreb

I Piteå kom hun også med i et band. Hun kunne synge tidens sange og tog med bandet til Sveriges allernordligste større by Kiruna. Overalt stod øjnene på stilke, når Anniqa sprang ind på scenen. Hun var tidligt udviklet, trænede hårdt og var ekstremt veldrejet. Og så sang hun godt.

Men alt er ikke lykkeligt. Hun oplevede seksuelle overgreb, fra hun var ganske lille, og allerede som 13-14-årig så hun ud som en miniudgave af Dolly Parton. Da hun fik job i Piteås bedst kendte danseorkester Jannes X-Tett, kunne kapelmesteren heller ikke nære sig for voldtægtsforsøg, og det kom til at forfølge den barmfagre sangerinde i mange omgange.

Lis og Per: Postbuddet var min far

Men hun fortsatte i bandet, til hun fik tilbudt at være fast sangerinde i en gruppe, der fandt på at lave et kombineret pop- og slangeshow. Lederen spurgte en dag, hvorfor Anniqa ikke dansede med sin slange i sidste del af showet. Og sådan blev det. Hun vidste, at slangen kendte hendes duft, og indtil videre havde den ikke gjort skade på hende.

Men helt sikker kunne man aldrig føle sig. En kvælerslange er ikke udstyret med følelser og intelligens og kan sagtens kvæle, hvis den bider sig fast med dens ca. 100 syleskarpe tænder.

Bubber møder Sussi: Her er tomt uden Leo

Tilfældigvis Danmark

Vejen til Danmark blev egentlig tilfældig. Som 18-årig blev Anniqa gift med sin dyrehandler Richard, der importerede eksotiske dyr. Det letteste sted at hente dyrene var i Kastrup, og Anniqa blev helt enkelt grebet af naturen, venligheden og omgivelserne i Danmark og besluttede, at hun på et tidspunkt ville flytte fra Sverige.

I et svensk tivoli havde hun mødt danske Erik, som passede dødsdromen, og via ham fik hun ordnet skilsmissen fra sin alkoholiske, voldelige dyrehandler, og drømmen om Danmark blev en realitet.

Ulykke ændrede Birgit Lystagers strålende karriere: Hele Danmarks smilende Susie

Rolands Tivoli mødte Anniqa sin næste tarzan, den store bryder og vægtløfter Hans Jørgen Jakobsen. Han blev også far til Anniqas eneste barn, Robert. Det var også i denne periode, at hun fik en forsmag på USA.

Hun fik job i Florida med sit slangeshow og blev efterfølgende tilbudt fast engagement og en lukrativ hyre, men ville hellere hurtigt hjem til Hans Jørgen, som hun blev gift med i 1973.

Alsidigt kærestevalg

Under et slangeshow på Maxim i Randers gav Anniqua spontant et af sine svenske numre sammen med orkestret. Ejeren blev fyr og flamme og meddelte Gustav Winckler, at der var noget i gærde. Og her begynder Anniqas karriere som sangerinde.

Hjemme hos Hansi Hinterseer: Her finder jeg ro

Ægteskabet med muskelmanden Hans Jørgen Jakobsen blev kort, men godt, indtil Hans Jørgen faldt for andre piger. Så det blev skilsmisse og nye kærester, så forskellige som fitnessejeren Tage Nielsen, visesangeren og revydirektøren Flemming Krøll og showmasteren Volmer-Sørensen. Han var godt nok gift med Grethe Sønck, og forholdet fik en brat afslutning efter en telefonopringning fra Grethe.

Ja, kærestevalget var alsidigt, og en dag mødte hun sværvægteren Sven-Ole Thorsen. Han var godt nok gift med Annette, men det varede ikke længe, før han var kæreste med Anniqa.

Her kan du købe billetter til Dansktop Prisen 2017 >>

Emigrerede til USA

Anniqa havde mange talenter, hun vidste bare ikke rigtig hvilke, hun skulle prioritere, så det blev til lidt af hvert. Men manageren skaffede job til hver eneste weekend, så efterhånden fandt Anniqa på, at hun og Sven-Ole kunne turnere med et kombineret slager-, slange- og bodybuildershow. Det var en uhørt kombination af slangedans, dansktopmusik og bodybuildingopvisning.

Skandale stoppede stor karriere for Birthe Wilke

Anniqa emigrerede til USA med Sven-Ole Thorsen, men ifølge hendes selvbiografi havde de et turbulent forhold. De skiltes efter nogle år, og Anniqa flyttede fra deres fælles hjem i Santa Monica til ørkenbyen Palm Springs.

Efterfølgende blev romancer og ægteskaber med nye mænd og partnere præget af op- og nedture. Amerikanske rigmænd, der havde specielle og afvigende seksuelle tilbøjeligheder eller pudsige opfattelser af et dagligliv, skiftende med andre pudsige typer.

I dag er hun 66 år, delvist handicappet og bedstemor.

Læs hele historien om slangepigen Anniqa i Ude og Hjemme nr. 49, der er på gaden onsdag d. 7. december 2016.

Her kan du se flere billeder fra slangepigen Anniqas liv:

Slangepigen Anniqas liv i billeder

Sponsoreret indhold