Skæbner

Snart bliver hun mor til ni

19. august 2021 Af Svend Aage Madsen. Bearbejdet af Kasper Bækgaard. Foto: Svend Aage Madsen/ Aller Foto & Video.
Som 22-årig blev June-Maria udråbt til Norges yngste firebarnsmor. Nu venter hun nummer ni, og de otte børn glæder sig til, at den næste baby kommer.

June-Maria Ruud, 28, fra Skien er Norges yngste ottebarnsmor – og hun har hverken fået tvillinger eller trillinger. Otte graviditeter er blevet til otte børn – og snart kommer nummer ni.

– Alle reagerer, når de hører, hvor mange børn vi har, men de smiler, når de ser kærligheden, sammenholdet og forholdet børnene imellem, siger June-Maria.

Vi møder hende og ægtemanden, Niklas, 35, og de otte børn en fin sommerdag.

– Det er ikke alle, som tror mig, når jeg fortæller, at jeg har otte børn med samme kone, siger Niklas.

Første gang June-Maria kom i et medie, var hun 22 år og blev udråbt til Norges yngste firebarnsmor. Siden er børneflokken blevet fordoblet.

Den unge mor voksede selv op med 13 søskende, hvilket betyder, at hendes børn har rigeligt med fætre og kusiner. Hun og manden er kristne, men tilhører ingen sekt.

Læs også: Lille Alva er et mirakel

Ikke alle planlagt

– De sidste børn er ikke planlagt. Men vi ser på alle børn som en gave fra Gud, siger June-Maria, som arbejder fuldtid i sin egen købmandsbutik i Skien.

June-Maria var 17 år, første gang hun blev gravid, og hun ventede barn nummer to, da hun og Niklas giftede sig. I mange år havde hun bloggen ”Lykken er mange”.

– Jeg kunne måske have tjent penge på at udvikle bloggen videre, men tiden rækker ikke til det. Jeg er købmand og trives bedst med det.

Men på Instagram har hun 11.000 følgere.

– Der kommer mange fine tilbagemeldinger, men indimellem dukker der også dumme kommentarer op fra anonyme net-trolde. Jeg mistænker mange af dem for at være uvidende damer, som mener, det er umuligt at opfostre otte børn, bare fordi de ikke selv kunne klare det.

Læs også: Vi har 11 børn og vil gerne have flere

De otte børn har unikke navne, noget, som mange har hængt sig i til forældrenes forundring.

– Vores børn får navne, som vi kan lide, siger June-Maria enkelt.

Alle børnene har dobbeltnavn, selv om begge navne ikke bruges til daglig. Navnene er kristne og græsk-inspirerede. Noah-Nathaniel, 10, er ældst. Dernæst følger Milian-Mattheus, 9, Adriel-Amadeus, 7½, Lone-Leandra Miracle, 6½, Eliana-Esthelle, 5, Melion-Marchelius, 3½, Neah-Noelle, 2½, og Melvin-Makarios, 1.

Lone-Leandra er den eneste med tre navne. Hun fik Miracle-navnet efter at have overlevet alvorlige hjerteproblemer. Et navn, som lige så godt også kunne have været mellemnavnet til lillebroren.

Yngstemanden, Melvin-Makarios, blev nemlig født syv uger for tidligt, men han var en stor gut på 2.100 gram, så alt virkede normalt.

– De fleste af vores børn er født før termin, men Melvin satte rekorden, siger June-Maria.

Alvorlig blodforgiftning

Hun følte, at hun allerede havde god erfaring med for tidligt fødte børn, så hun var ikke bekymret.

Den første tid var Melvin-Makarios som sine ældre søskende.

– Men pludselig mærkede jeg, at noget var grueligt galt. Han blev pludselig så anderledes, og jeg opfattede ham som meget syg.

Ottebarnsmoren slog alarm og blev heldigvis taget alvorligt. Undersøgelserne viste, at den lille gut havde fået en alvorlig blodforgiftning, og at han var i færd med at udvikle hjernehindebetændelse.

Melvin-Makarios holdt op med at trække vejret, mens han lå på sygehuset i Tønsberg.

– Lægerne på det sygehus vil altid være mine helte. De igangsatte den rigtige behandling med det samme, og da vi ankom til Rigshospitalet, fik jeg besked om, at det havde været helt afgørende. Det blev alligevel nogle hårde uger, før nogen vovede at tro, at vi faktisk fik vores mindstemand med os levende hjem, siger June-Maria.

– Heldigvis ser det ud til, at han ikke får varige men.

Læs også: Mary har 80 børne- og oldebørn

En ny søster

Melvin er foreløbig for lille til at sige noget selv, men den lille fighter har for længst fundet sin plads i søskendeflokken. Andre børn er han ikke så vant til.

– Coronaåret gør, at de mindste, som ikke går i børnehave, er lidt skeptiske over for andre børn. Men de elsker at være sammen med familien, siger hun.

Nyheden om, at søskendeflokken i løbet af nogle måneder udvides med nok et familiemedlem, blev modtaget med jubel på hjemmebanen.

– Vi får en søster, siger Lone-Leandra glad. – Så bliver vi fire piger og fem drenge.

Niklas og June-Maria har ikke besluttet, hvad den lille pige skal hedde endnu, men navnet vil nok være i stil med de otte søskendes.

I familien er de spændte på, om den 28-årige når at fylde 29 år, før hun bliver nibarnsmor.

Og selv om det med garanti bliver hektisk, vil livet med ni nok ikke være så forskelligt fra livet med otte.

– Jeg er god til logistik, rutiner og ansvar. Og jeg føler mig heldig, for jeg har det lige så hektisk og sjovt hjemme som på arbejdet, siger June-Maria fornøjet.

– Og selv om det lyder voldsomt, hører jeg nok nogen råbe ”mor” mindst 100 gange om dagen. Det elsker jeg.

Læs også: Erik, Hampus og Linda-Marie er gift: Vi elsker hinanden alle tre

Sponsoreret indhold