Skæbner

Søs Egelind: Pot hjalp mig gennem kræften

9. juni 2015 Nina Sommer
AOP
Den folkekære skuespiller gjorde alt for at komme igennem sit kræftforløb. Det betød blandt andet, at hun brugte cannabis til at tage de værste smerter efter kemobehandlingen. I dag forstår hun ikke, hvorfor folk skal kriminaliseres eller lide unødigt.

- Jeg lovede mine børn, at jeg ikke ville dø, og det er ikke for meget sagt, at pot var stærkt medvirkende til, at mit liv var til at holde ud, da det hele så allerværst ud. Sådan er holdningen hos Søs Egelind, der tilbage i 2007 blev ramt af alvorlig lymfeknudekræft, fortæller hun til BT.

LÆS OGSÅ: Marie behandler sin sclerose med cannabis

Den populære skuespiller gennemgik 24 kemobehandlinger, og blev meget syg efter hver. Derfor havde hun intet problem med at tænde en joint for at komme ud af det smertehelvede hun befandt sig i. Efter tre-fire sug kunne kroppen slappe lidt af.

- Smerterne forsvandt stille og roligt ved hjælp af den pot, og det samme gjorde kvalmen. Jeg skal lige love for, at det hjalp. Pludselig kunne jeg slappe af Kvalmepillerne var de første, der røg ud, og det fortalte jeg min læge og hospitalet, som bare sagde ’ det er ulovligt’. Men jeg blomstrede op, der mener, at cannabis burde være en lovlig mulighed for kræftramte.

Jeg kom ud af mit limbo. Jeg takker kemoen for at have reddet mit liv, selv om den har så voldsomme bivirkninger, og der er ingen tvivl om, at cannabis var med til at få mig igennem den største udfordring i mit liv. I min optik er al medicin skadelig, men cannabis er den mindst skadelige, fortæller Søs.

LÆS OGSÅ: Charlotte takkede nej til kemoterapi

Sponsoreret indhold