Skæbner

Søstre genforenet efter 47 år

14. juni 2016 Morten Nøhr Mortensen
Bitten Jørgensen fik lov at blive hos sine forældre, mens hendes storesøster Henriette blev bortadopteret. Nu som voksne har de fundet hinanden, og Henriette har opdaget, hvor heldig hun var, da hun fik nye forældre.

Bitten Jørgensen havde ikke besøgte sine forældres gravsted i 10 år. Så lang tid var det siden, at hendes mor døde, og hun havde ikke en eneste gang haft lyst til at nærme sig den ellers så smukke hvidkalkede landsbykirke.  Nu var hun på vej fra sit hjem i Jyllinge. Men det var ikke for at mindes sin mor. Det var for at møde en ganske særlig person. Hendes storesøster Henriette, som blev bortadopteret som spæd, og som hun indtil for ganske nyligt ikke anede eksisterede. Nu skulle de se hinanden for første gang.

Blev hos forældre

LÆS OGSÅ: Min mor gav mig bort

52-årige Henriette Thorkildsen og 47-årige Bitten Jørgensen er født af den sammen mor og har den samme far. Men hvor Henriette blev bortadopteret direkte fra barselssengen på Kalundborg Sygehus, så fik Bitten lov at blive hos sine forældre i den nærliggende landsby Ejby. Det blev ikke nogen lykkelig historie for Bitten.  Og det var derfor der på kirkegården i Føllenslev lidt senere udspandt sig en bizar scene. Da Bitten havde trukket sin ”nye” storesøster med hen til forældrenes grav, afsluttede hun besøget ved at danse en lille jubeldans oven på de jordiske rester af sin mor og far. 

De tog hævn

LÆS OGSÅ: Jeg forærer min datter væk

- Vi tog hævn ved at finde hinanden. Det lykkedes ikke min mor at holde den del af sit liv skjult. Heldigvis fandt vi hinanden og hold fast, hvor er vi bare faldet i hak. Jeg er så utrolig glad for, at Henriette er blevet en del af mit liv. Det er som om, vi altid har kendt hinanden, fortæller Bitten, der mødte sin søster for første gang lige efter Påsken i år.

Læs hele historien, der udkommer i Ude og Hjemme onsdag den 15. juni 2016.

  Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold