Skæbner

Søstre vinder 9 mio. kroner på skrabelod

23. januar 2018 af Mikael Svensson, Bearbejdelse Morten Nøhr Mortensen, Foto: Kristina Wiren, Svenska Spel
Den 16. september blev Susanne og hendes søster Mariana millionærer på et svensk skrabelod. Susanne havde drømt, at de ville vinde, så gevinsten på de mange millioner kroner kom ikke som den helt store overraskelse.
Søstre har vundet penge på skrabelod

En nat i sommer havde 56-årige Susanne Ghandour en underlig drøm.

– Der var en person, der stod foran mig og vinkede med et skrabelod i hånden. Personen sagde; ”Susanne, du er en vinder! Men du skal svare på nogle spørgsmål først”. Og jeg kan huske at jeg tænkte: Øv, skal der være quiz først, bare typisk!

Da Susanne vågnede, havde hun drømmen i frisk erindring og besluttede, at hun ville købe et skrabelod.

Det var den 26. juli, hun havde fri og skulle spise frokost med sin søster, Mariana Nilsson, 60, der bor et par kilometer fra Susannes sommerhus, som egentlig er søsterenes mormors gamle hus.

De to søstre har altid været tætte, og forholdet er blevet endnu tættere, efter at både deres bror og forældre er døde.

Læs også: Glade kolleger vinder 3 mia. i Lotto

Heldige søstre

– Efter frokosten gik vi ind i en nærliggende kiosk og købte hver et skrabelod. Jeg køber sjældent noget af den slags, men har da en gang for nogle år siden vundet 10.000 kroner. Da inviterede jeg mine tre børn på en tur til Sälen, siger Susanne.

Men denne gang var heldet med dem – og begge søstre vandt hvert et nyt skrabelod, som de i første omgang dog ikke indløste.

– Vi besluttede at indløse dem et andet sted og også at dele gevinsten, hvis nogen af os skulle vinde, siger søstrene.

Marianas mand, Bosse, skulle om eftermiddagen deltage i et løb, og søstrene kørte med for at se ham komme i mål.

Skrabelodderne havde de glemt alt om, men om aftenen blev Susanne sliksulten og gik til købmanden i nærheden af sommerhuset. Her indløste hun vinderloddet og fik to nye skrabelodder.

– De lå på køkkenbordet et par timer, inden jeg kom i tanke om, at jeg hellere måtte skrabe dem.

Pulsen steg

På et af lodderne fik Susanne tre kløer. I den svenske udgave af skrabespillene er det et tegn på, at man har vundet mindst 10.000 kroner – og at man på tv – i Nyhetsmorgen – skal skrabe et par lodder, der kan forhøje gevinsten.

– Så tænkte jeg, at der kunne være en kæmpestor gevinst på loddet, og følte, hvordan pulsen steg. Men jeg var jo ikke sikker, fortæller Susanne, der ringede til søsteren og fortalte det. Bagefter kørte hun hen til hende med loddet, der blev tjekket igen og igen. Og den var god nok.

Om aftenen ringede søstrene til Svenske Spil, der bekræftede, at de skulle skrabe på tv.

Glæden var stor: De var sikret mindst 10.000 kroner om måneden i 10 år.

Susanne, der var den, der havde vundet, skulle i tv-studiet. Her skulle hun vælge to skrabelodder – en for antallet af år, genvinsten skulle udbetales, og en for størrelsen af gevinsten.

Rigtig intuition

Susanne drømmer meget om natten, og for mange år siden begyndte hun at skrive drømmene ned.

– I min drømmebog så jeg, at jeg på et tidspunkt havde skrevet tallene 4 og 22, fordi jeg havde drømt dem – hvornår husker jeg ikke. Men jeg besluttede, at jeg ville tage de to lodder i den rækkefølge, fortæller Susanne, der talte sig frem til de ønskede skrabelodder i en kasse.

Spændingen var stor. For blev genvinsten ”bare” 10.000 kroner om måneden til deling eller..? Under alle omstændigheder ville det betyde, at Susanne ikke skulle arbejde ekstra om sommeren for at styre sin økonomi.

– Men min intuition sagde mig, at vi ville vinde det højeste beløb, nemlig 100.000 kroner. Da jeg først skrabede de 10 år frem, blev jeg ikke skuffet, men tænkte, at det faktisk var skønt, at det ikke blev så helt ubegribeligt mange penge. Og da jeg skrabede de tre felter med det højeste beløb på 100.000 kroner, var det faktisk ingen overraskelse for mig, siger Susanne.

– Men det var det for mig, for jeg tog ikke noget for givet og skreg af glæde, siger Mariana, der sammen med søsteren og deres familier fejrede gevinsten bagefter.

Læs mere: Verdens heldigste familie

Et nyt, godt liv

Pengene har givet Susanne et helt nyt liv, og hun kan nu gøre alt det, som hun altid har drømt om.

– Jeg har tidligere sagt, at jeg vil stoppe med at arbejde, hvis jeg vandt fem millioner kroner. Nu blev det så yderligere en million, men jeg dropper ikke mit arbejde, men går på deltid, fortæller hun.

For 16 år siden blev hun alene med tre børn, og det har været svært at få økonomien til at hænge sammen. Så Susanne har været tvunget til at arbejde ekstra meget, og tilmed blev hun for tre år siden opereret for en ondartet kræfttumor.

– Det var svært, og bagefter var det umuligt at komme tilbage til mit stressende arbejde som sælger, så jeg søgte i stedet job i hjemmeplejen. Men et lavtlønnet job på deltid pressede mig hårdt økonomisk. Jeg har nogen gange inviteret mine børn på restaurant, men det satte spor i pengepungen, siger hun.

Forkælelse

Susanne bor i Kalmar og har gjort alt for at beholde sit sommerhus, som er et fristed for hele familien. Men huset er gammelt og behovet for renovering er blevet tydeligt.

– Lige før vi vandt, lånte jeg 100.000 kroner til at renovere overetagen. Det var penge, som jeg egentlig ikke havde råd til at låne, men børnene lovede at hjælpe med afdragene, fordi de også har glæde af huset. Nu har jeg ikke brug for det lån, og jeg har også penge til at renovere facaden og alt andet.

Og så vil hun ud at rejse og se Europas storbyer.

– For nogle år siden var jeg og en ven i Budapest i en weekend. Det var helt vidunderligt, men det var en tur, jeg sparede sammen til gennem lang tid. Jeg vil gerne se London, Paris og andre byer, og nu har jeg råd til at tage børnene med, siger Susanne, der dog først og fremmest vil opleve sin yndlingssanger, italienske Andrea Bocelli, på en scene.

Også for Mariana åbner der sig nye muligheder, og hun planlægger blandt andet at arbejde på halv tid.

– Med fire børn har min mand og jeg ikke haft råd til megen luksus gennem årene. Gevinsten åbner helt nye muligheder, og vi vil helt sikkert rejse til Italien, for det har jeg altid drømt om. Og nu har vi råd til at tage alle børnene og deres familier med, siger hun.

Sponsoreret indhold